26 Kasım 2013 Salı

Vize MYO Yeni Binasına Taşınıyor.


*Vize Meslek Yüksek Okulu, okul arsasının tahsisi, proje çizimi ile birlikte, yeni yüksekokul binasının konferans salonunu, sınıf ve bilgisayar tefrişatı, bahçe düzenlemesinin tamamı Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve ekibi tarafından yapıldı

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir- İnşaatı  1.5 yıldır devam eden Kırklareli Vize Meslek Yüksekokulu yeni binasına taşınıyor.
1.5 yıl gibi kısa bir sürede inşaatı tamamlanan   Vize Meslek Yüksekokulu,    Trakya’da yüksekokullar bazında mimari açıdan en görkemli okul binası konumunda.
Yeni binasına taşınacak olan MYO’lu binasının  tamamlanmasının ardından son olarak Vize Belediyesi ekipleri de çevre düzenleme ile ilgili çalışmalarını tamamladı.
Vize Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nihat Kamil Anıl, okulun Vize’de açılmasından bu güne kadar geçen sürede alınan yolu ve okulun son durumunu Vizeli’lerle paylaştı. Yrd. Doç. Dr. Anıl okulun 1996 yılında Trakya Üniversitesine bağlı olarak kurulduğunu belirterek yaptığı açıklamada şunlarıkaydetti;
   
  “1998–1999 akademik yılında Muhasebe ve Pazarlama programlarıyla Vize Halk Eğitim Merkezi binasında eğitim-öğretime başlayan Vize Meslek Yüksekokulumuz 19.02.2001 yılında onarımı tamamlanan eski hükümet konağı binasında 15.06.2006 tarihine kadar eğitim-öğretime devam etmiştir. 15.06.2006 tarihinde eğitim gönüllüsü Vizeli iş adamı İbrahim Uğurlu tarafından yaptırılan ve Yüksekokula tahsis edilen binada yedi yıl boyunca öğretimine devam etmiştir.
2103-2014 Akademik takvimi itibariyle Meslek Yüksekokulumuzda
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Pazarlama, Emlak ve Emlak Yönetimi  (İkili Öğretim), Bankacılık ve Sigortacılık  (İkili Öğretim), İşletme Yönetimi (İkili Öğretim), Dış Ticaret ve Maliye bölümleri olmak üzere 7 program, 25 akademik, 15 idari personel ve 756 öğrencimizle eğitim ve öğretime devam edilmektedir.
     27-09-2010 tarihinde Vize Belediyesinin Kırklareli Üniversitesine bağışladığı arsa üzerinde modern yüksekokul binamızın 15-03-2012 tarihinde inşaata başlanılmıştır. Okulumuz, 25-11-2013 tarihinde de yeni binasına taşınacaktır.
 Bu büyük projenin gerçekleşmesini sağlayan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Aykaç’a, Vize Kaymakamı Sayın Murat Duru’ya, Kırklareli Üniversitesi Genel Sekreteri Sayın Ergün Erbay’a, Yapı İşleri Dairesi Başkanlığına, Vize Meslek Yüksekokulu personeline, bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen, başta okul arsasının üniversitemize tahsisi olmak üzere proje çizimi ile birlikte, yeni yüksekokul binamızın konferans salonunu, sınıf ve bilgisayar tefrişatını ve bahçe düzenlemesinin tamamını gerçekleştiren Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve ekibine ve de maddi manevi katkıda bulunan, Yüksekokulumuzu sahiplenen değerli VİZE Halkına teşekkürlerimizi sunmayı bir borç biliriz” dedi.




Hiç yorum yok: