30 Kasım 2013 Cumartesi

Bulgaristan Sredets ve Vize Belediyesinin ortaklaşa hazırladıkları 2 proje daha onaylandı.

 Vize Belediyesinin onaylanmayan projesi yok!

   *2 AB projesi  daha onaylandı.

*Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve ekibinin başarılı çalışmaları sonucu hibe alınan  proje sayısı 7’ye yükseldi.

FarukCeylan
ErdoğanŞendir-VizeBelediyesi’nin Bulgaristan Sredets belediyesi ile ortaklaşa hazırladıkları ve Avrupa Birliği’ne sundukları, Bulgaristan-Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği programı kapsamında 2 yeni proje daha hibe almaya hak kazandı.
     Vize Belediyesi, Avrupa Birliğinden en çok hibe almaya hak kazanan belediyeler arasından ilk sıralara yükseldi. Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve ekibinin başarılı çalışmaları sonucu hibe aldığı proje sayısını 7’ye yükselten Vize Belediyesi, son iki projenin de tamamlanması ile birlikte Avrupa Birliğinden toplam 1 milyon Avro karşılıksız para almış olacak.
YENİ PROJELER GÖZ KAMAŞTIRACAK.
     Geçtiğimiz günlerde onaylanan son iki projenin amacı ise; çocukların ve gençlerin sosyokültürel gelişimlerinin desteklenmesine yönelik sanatsal, kültürel çalışmalar ve etkinlikler gerçekleştirilebileceği açık ve kapalı alanlar yaratmak olarak belirlenmişti. Bu amaçla, 2013 yılının Nisan ayında Vize Belediyesi meclisinin almış olduğu kararlar doğrultusunda yapılan başvuruların ardından Belediye, her iki proje için toplam 412.000,00 Euro hibe almaya hak kazanmıştır. İşte onaylanan 2 yeni proje;
     “Sınırsız eşitlik için” adlı proje, Mehmet Akif Mahallesi 263 ada 5 parsel üzerine yapılacaktır. 7838 m2 alan üzerine yapılacak proje ile bir gençlik kampı yapılması planlanıyor. Proje kapsamında alanda 10 adet 35 m2’lik ve 53 m2’lik tek kişilik ve çift kişilik dinlenme birimi, gençlerin el sanatları çalışmaları için 5 adet toplam 131 m2 sanat atölyesi, seramik fırını, atölyelerde yaptıkları ürünleri sergilemeleri için 3 adet toplam 103 m2 sergi birimi, girişte güvenlik ve danışma birimi, ortak kullanım alanı olarak yemekhane ve bay-bayan WC yer alacak.
     Sınır ötesi gençlik bölgesi” ile ‘tören alanı’ düzenlenecek. Devlet Mahallesi Mahmut Erbil Caddesi üzerinde bulunan toplam 2891,5 m2’lik mevcut tören alanında, gri ve kırmızı granit plak taşlar kullanılarak döşeme yenilenecek. Alanın 2 tarafına ahşap amfi tiyatro biçiminde oturma birimleri yapılacak. Ayrıca alanda yer satrancı, açık hava kütüphanesi ve etkinliklerde kullanılmak üzere sergi panoları yer alacak.




Hiç yorum yok: