5 Kasım 2013 Salı

Kampanayanın ilk bebeği, Ayşem bebek, Tozaklı köyünde dünyaya geldi.




Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Pınarhisar İlçesi’ne 8 kilometre uzaklıkta bulunan  Tozaklı Köyü Muhtarı Ali İnan31.12.2012 tarihinde başlattığı kampanya kapsamında, köyden göç edenleri geri döndürmeyi ve köyde hızla azalan nüfusu arttırmayı hedefleyerek, Tozaklı köyünde ikamet edip çocuk sahibi olanların 1 yıl su faturalarını ödeyeceklerini açıklamış, bu  haber ilk kez Gazetemiz de yayınlanmıştı. 
 Ulusal Basın ve Ajanslar Gazetemizden aldıkları Haberden sonra, Tozaklı köyüne gelerek haberi Ülke gündemine taşımışlardı. 
Ülke geneline yayılan haberi duyan İstanbul ve İzmir’den çeşitli firmalar Tozaklı Köyü Muhtarlığına koli, koli çocuk bezi ve mama göndermeye başladılar. 
Köy Muhtarı Ali İnan;  “ Haberi duyan İstanbul ve İzmir’den birçok firma köyümüze koliler dolusu çocuk bezi gönderdiler. Çocuk bezinin yanı sıra bebek eşyaları gönderenlerde var. “ demişti.
Tozaklı Köyü Muhtarı İnan, Muhtar olduğunda köy nüfusunun 804 olduğunu, bu gün itibariyle nüfusun 768’e düştüğünü söyleyerek, Gazetemize; “Göç sebebi ile  köyümüzde hızla azalan ve yaşlanan nüfusun gençleşmesini ve nüfus artışı sağlayarak, insanlarımızın köylerinde çalışıp kazanmalarını, köylerinin gelişmesine katkı sağlamalarını hedefledik. Kampanyamızı yanlış anlayanlar da oldu. Ancak yapmış olduğumuz bu Kampanyanın asla siyasi bir yönü yoktur ” şeklinde açıklama da bulunmuştu.
Muhtar Ali İnan, Kampanyanın Köy okulunun kapanmaması için de çok önemli olduğunu belirtmiş ve  Köy Okulunun geçmişte öğrenci olmadığı için 3 yıl kapalı kaldığını ifade etti ederek;  “Köyümüze hizmetlerinden dolayı Köy Muhtarlığımız kararıyla adını yeni yapılan Kültür Salonuna verdiğimiz eski Pınarhisar Kaymakamı, Iğdır Vali yardımcısı  Mevlüt Özmen ile eski  İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün gayret ve destekleriyle okulumuz  geçen yıl yeniden açılarak öğretime başlamıştı.  Nüfus artışını sağlayarak okulumuzun yeniden  kapanmasını da ortadan kaldırmış olacağız.
Kampanyadan sonra daha önce göç eden 5 aile yeniden köyümüze döndü. Kayalı Petrol de çalışan ve Pınarhisar’da ikamet eden 1 çocuk sahibi Aydın Karıştıran’lı  kardeşimiz de ikametgahını Tozaklı köyüne aldıracak ve 2. Çocuğunu da Tozaklı’da yapacak. 
Biz muhtarlık olarak, Halk için Devleti, Devleti için Milleti çalıştıran bir kurumuz. Atalarımızdan bize miras İmece birliği ile dimdik ayaktayız.  Vatanımızın her karış toprağı için çalışır, gerekirse uğrunda ölürüz. “demiş ve kampanyanın Köylerine özel bir kampanya olduğunu, asla siyasi bir amacının bulunmadığını belirtmişti.

Tozaklı’da  Kampanyanın ilk bebeği dünyaya geldi.   

Muhtar İnan,  geçimsizlik nedeniyle boşanan 1 çocuk sahibi 39 yaşındaki Erdinç Çelik ve 33 yaşındaki hamile Selvinaz Çelik’i, yakınlarının da yardımıyla barıştırmış ve yeniden evlenmelerini sağlamıştı. Ali İnan Çifte bebekleri dünyay geldiği gibi başlattığı  proje kapsamında köy nüfusuna katkıları nedeniyle bir yıllık su faturasını karşılama sözü vermişti.
Kampanyanın bebeği 14.10.2013 tarihinde dünyaya gözlerini açtı. Erdinç-Selvinaz çifti bebeklerine Ayşem ismini verdi.
Ayşem dünyaya geldiği gibi Çelik çiftinin bedava su promosyonu başladı. Muhtar Ali İnan, Erdinç-Selvinaz çiftini evlerinde ziyaret ederek, minik Ayşem bebeğe altınını taktı.
Muhtar İnan; “Kampanyanın ilk bebeği, Ayşem bebek aramıza katıldı. Allah sağlıklı uzun ömür versin.  Önce ailesine, sonra da vatana, millete hayırlı evlat olsun. Şimdi Tozaklı halkından  yeni bebekler bekliyoruz. İnşaallah bu sayede hem nüfusumuz artacak, hem de zaman içinde genç bir nüfusa sahip olacağız.” dedi.




Hiç yorum yok: