24 Kasım 2013 Pazar

ABDULLAH HACI EZDİ GEÇTİ…


*Babaeski CHP Belediye Başkan Adayını belirleyecek olan eğilim yoklamasında Rakipleri Abdullah Hacı’nın aldığı oya yaklaşamadı.
*Sonuçların açıklanmasıyla Abdullah Hacı’ya gösterilen sevgi sele dönüştü.

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Babaeski Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayını belirleyecek olan üye bazında seçim (Eğilim yoklamaı) sabah saat 07.30’da Efsane düğün salonunda başladı. CHP üyeleri erken saatlerde seçimin yapılacağı salona adeta akın ettiler.
CHP’nin Belediye Başkan Aday adayları Abdullah Hacı, Haluk Tezsezer ve Ozan Yetkin Hazar, salona gelen üyeleri kapıda karşıladılar. Demokrasi örneğinin en net şekilde ortaya konduğu Babaeski’de, Aday adaylarında heyecan, üyelerde büyük coşku vardı. Aday adaylarının taraftarları  salona gelen üyeleri sandığa kadar götürüp oy vermelerine yardımcı oldular.
Kırklareli Aday adayları Abdullah Hacı ve Ozan Yetkin Hazar,Milletvekili M.Siyam Kesimoğlu ve CHP Babaeski İlçe Başkanı Fikri Karaca 3. Sandıkta oy kullanırken, Aday adayı Haluk Tezsezer 5.sandıkta oy kullandı.Oy kullanma işleminde Aday adaylarını eşleri yalnız bırakmadı. .
Abdullah Hacı oyunu saat: 09.00’da, Haluk Tezsezer saat:10.00’da, Ozan yetkin Hazar ise 11.40’da kullandı.
Sandıkların açılmasına 1 saat kala Abdullah Hacı kendine güvenen bir görüntü çizerken, Hakuk Tezsezer çok sakin gözüktü.  Ozan yetkin Hazar’ın ise heyecanlı olduğu her halinden belliydi.
Kırklareli Milletvekilleri, M.Siyam Kesimoğlu ve Turgut Dibek, CHP Genel Merkez Parti Meclis üyesi Sevnur Yıldırım, İstanbul Milletvekilleri, Ercan Cengiz ve Ali Özgündüz, İstanbul CHP İl Başkan yardımcısı Hatice Almaca, CHP il Başkanı Recep Zengin, Kırklareli CHP Belediye Başkan Aday adayı Kadir Gökçe, çevre CHP İlçe Belediye Başkanları, bazı İlçe Belediye Başkan Aday adayları ile çok sayıda CHP’sine gönül vermiş vatandaşlar  da sabah erken saatlerde seçim salonunda yerlerini aldılar.
Aday adaylarının destekçileri Salon önünde  guruplar halinde kulis çalışmaları yaptılar.
Saat 17.00’ye  kadar devam eden oy verme işleminde 1127 üye oy kullandı. 10 oy geçersiz sayıldı.
Sandık kurulu gözetmenlerinin  nezaretinde sandıklar açılarak oy sayımına başlandı. Sayılan oylar sonucunda, Abdullah  1127 oyun 670’ni,  Ozan Yetkin Hazar 234’ünü, Haluk Tezsezer’de 213’ünü aldı.
 Bu sonuçlarla Üye bazında yapılan eğilim yoklaması sonuçlarının galibi açık ara Abdullah Hacı oldu.
Sonuçlar açıklandıktan sonra, ezici bir üstünlükle seçimi kazanan Abdullah Hacı lehinde tezahüratlar yeri göğü inletti. CHP’lilerin Hacı sevgisi sele dönüştü







Hiç yorum yok: