6 Kasım 2013 Çarşamba

Karahalil feryat etti; “Baz istasyonları öldürüyor! Kaymakamımızdan ve Valimizden yardım bekliyoruz. “



*Karahalil’in Demirkapı Mahallesinde 2 yıl içinde 8 kişi kanserden öldü, 3 kişi yaşam mücadelesi veriyor.

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Önceki gün Babaeski İlçesine bağlı, Karahalil Beldesi, Demirkapı Mahallesi  sakinlerinin daveti üzerine Karahalil’e gittik.  Karahalil Belediye Başkanı Dindar Seçen’in refagatıyla Demirkapı Mahallesi sakinleri ile buluştuk.  Demirkapı’da 2011 ve 2012 yılları içinde kanserden 8 kişi ölmüş, 3 kişi kanserle mücadele ediyor.
Mahalle sakinleri ani kanser vakası ve ölümlerin Turkcell,Avea ve Vadafone’e ait olan baz istasyonlarından kaynaklandığını iddia ederek feryat ediyorlar.  Kansere yakalanan ve ölenlerin hepsi baz istasyonlarına 50 ila 100 metre mesafede bulanan konutlarda yaşayan insanlar.
UMUT BABAESKİ KAYMAKAMI VE VALİ’DE
Yakınlarını kaybeden ve kansere yakalanan Demirkapı’lılar bunun bir tesadüf olmasının mümkün olmadığını, sebebinin su deposu üzerinde bulunan baz istasyonlarının olduğunu söyleyerek, umutlarının Babaeski Kaymakamı M.Asım Alkan ve Kırklareli Valisi Mustafa Yaman olduğunu ifade edip,  kendilerini bu baz istasyonlarından kurtarmalarını istediklerini söylediler. Demirkapı’da  halk baz istasyonlarının kaldırılması için imza kampanyası da başlatmış.

Demirkapı mahallesinde 2011 yılında 6 kişi, 2012 yılında 2 kişi kanserden ölmüş. 3 kişi kanserle mücadele ediyor. Ölenler arasında 12 yaşında bir kız çocuğu olmak üzere yaşları 50 ile 60 arasında olan 6 erkek ve 2 bayan bulunuyor. Kanserle mücadele edenler in 3’ü de bayan ve 2’sinin  yaşı 35, birinin de 40.
BAŞKAN SEÇEN; ” SİZVE BÖYLE BİR TESADÜF OLABİLİRMİ?
Bir aileden 2 kişi ölmüş, 2 kişi de halen kanser hastası. Bir aileden de biri ölmüş, biri de kanser hastası. Konu hakkında görüştüğümüz Belediye Başkanı Didar Seçen, kanser vakalarının mahalle sakinleri tarafından su depoları üzerine kurulan baz istasyonlarından kaynaklandığının iddia edildiğini belirterek; “ Ben Belediye Başkanı olarak her zaman vatandaşımın yanında oldum. Yine yanlarındayım ve kendilerine her türlü desteği vermeye hazırım.  Kanser vakalarının baz istasyonundan kaynaklandığını iddia ediyorlar. Baz istasyonlarının kanser vakalarında etkisinin ne kadar olduğunu çok iyi bilmiyorum ama ölenlerin ve kansere yakalananların hepside su deposuna yakın yerlerde ikamet eden vatandaşlarımız. Bunun bir tesadüf olması mümkün olmayacak gibi gözüküyor. Sizce böyle bir tesadüf olabilir mi? Konunun araştırılması ve vakanın baz istasyonundan kaynaklanıyor ise buradan kaldırılması için elimden geleni yapmaya hazırım. 
Baz istasyonları Mahalleye 80-100 metre mesafede, en azından bu istasyonlar  tespit edilecek etki alanı dışında bir yerlere kurulabilir.  Konunun teknik olarak incelenip karar verilmesi gerekiyor” dedi.




Hiç yorum yok: