11 Ekim 2013 Cuma

“Kırklareli’nin marka şehir olması için desteğe hazırız”

Melodi FM sahibi Tolga Soylu; “Kırklareli’nin marka şehir olması için sponsor olmaya, her türlü maddi desteği sağlamaya hazırız” 

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Kırklarelide yayın hayatına başlayan Melodi FMin genç girişimci sahibi Tolga Soylu ile Babaeskide görüştük. Tolga Soylu Kırklarelinin gelişmesi, büyümesi ve marka bir şehir haline gelebilmesi için her türlü sponsorluğa, maddi desteğe hazır olduklarını belirterek, Soylu ve Melodi FM Radyolarının dünden bu güne geliş hikayesi ile yayın politikaları hakkında gazetemize şu açıklamalarda bulundu;
Radyoculuk hayatım 2002 yılında Başkan FMle başladı. 2005 yılına kadar Başkan FMde çalıştıktan sonra bu radyoyu satın aldım. Satın aldıktan sonra isim değişikliğine giderek radyomuza soyadımız olan Soylu FM adını verdik.  2005 yılında Soylu FMle radyo sahibi olarak yayın hayatına başladık.  İlerleyen süreçte soylu fm com trden radyomuzun tüm dünya da dinlenirliğini sağladık. 
İnternet üzerinden yaptığımız tespitlerde her gün 4 saat 5 saat kesintisiz olarak radyomuzu dinleyen onlarca ülkenin olduğunu saptadık. Bu Ülkeler arasında Almanya, Fransa, Amerika, İngiltere gibi Ülkelerde var.  Buralarda yaşayan Türk vatandaşları bizlere ulaşıp memnuniyetlerini bildiriyorlar. Bu da bizim için büyük bir mutluluk. 
2007 yılında Melodi FMi satın aldım. Melodi FM olarak Babaeskiden tüm İlçe ve köylerimize yayın yaptık.  26 Ocak 2013 tarihinden itibaren Kırklareli merkezinde yayın hayatına başladık. Kırklarelide yer alamızın tek sebebi radyo dinleyicilerine özledikleri yayını yapmaktı. Çünkü Kırklarelide radyoculuk noktasında bir şeylerin eksik olduğunu gördük ve bu eksiği gidermek için geldik. Büyük ölçüde de giderdik. İnsanlar bir şeyin iyi olduğunu, nitelikli olduğunu anlaması için seçme şansı olması gerekir. Daha iyisini görmezse kötü şeyleri de iyi zanneder. Dinleyici artık  bir şeyleri kıyaslama şansı buldu. Ve kıyas yapınca kararını verdi. Bunu kısa zamanda açık ve net gördük. Melodi FM artık Kırklarelide nitelikli yayınıyla, en son teknolojiyi kullanarak Kırklarelililere keyifle hizmet veriyor.  Dinleyicilerimiz 99.3 frekansından Melodi FMle buluşarak, Türkçe Pop Müzik yayınımızı dinliyor ve farkımızı görüp Melodi FMi tercih ediyorlar. Yoğun ilgilerinden dolayı tüm Kırklarelililere gazeteniz aracılığı ile gönülden teşekkür ediyorum. 
Bizim felsefemiz mutlaka nitelikli yayın yapmak. Bunu radyoculuk yıllarımızın her evresinde başardık. Nitelikli, kaliteli yayın yapmak genel prensibimiz olup, bundan asla taviz vermiyoruz. Zaten bunun için çok fazla dinlenilen ve beğenilen oluyoruz. Trakyada bulunan 22 tane yerel istasyon var Melodi FM olarak biz bu 22 radyo içerisinde ve Türkiye genelinde 1000 radyonun bulunduğu Platformda 1 numara olduk.  Bunu 6-7 aylık sürede sağladık. Bizim şarkılarımız bir milyon tane şarkı üzerinde seçilerek 2500 tanesi ayıklanmıştır. Bu şarkılarda yayın akışımız içerisinde döner. Bunlar beş yıldan beri programlanarak dönmeye devam ediyor. Bizde insanın Müzik kulağını rahatsız edecek şarkılar asla çalınmaz dedi.
RATEM yönetiminde olduğunu da belirten Tolga Soylu sözlerine şöyle devam etti;  Kaliteli ve nitelikli yayında iddialıyız. Radyolarımıza ciddi anlamda yatırım yaptık. En son teknolojiyi kullanıyoruz. Kulelerimiz İtalyadan getirttik. Bazı radyolar, harç parasıyla radyo açarken biz radyolarımızı çok ciddi paralar vererek satın aldık. Verdiğimiz paralardan fazlasını da teknolojik yatırım olarak harcadık. Kırklarelide Melodi FM olarak kısa zamanda en fazla dinlenilen radyo olduk. Dinleyicilerimize en güzel en iyi yayını verme gayreti içindeyiz. Bunu da Kırklarelide başaran tek radyoyuz. Ben ayrıca Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği, RATEMin Yönetiminde,  Bilim Teknik Kurulundayım.  Burada Türkiyede resmi kayıtlı 950 radyonun teknik değerlendirmelerini yapıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz Melodi ve Soylu FM olarak en kısa zamanda Bölge radyosu olmaktır. Sonrasında da Türk Sat uydusuna çıkarak sesimiz tüm Türkiyeye duyurmaktır. Kırklarelinin Marka Şehir haline gelmesi için elimizden gayreti gösterip, bu markayı Tüm Türkiyeye duyurmak istiyoruz.  Bu konuda yapılacak tüm etkinliklere Basın sponsoru olmaya, maddi destek sağlamaya da hazırız. dedi. 

Hiç yorum yok: