Köysel işletmesi ortağı ve Genel Müdür Ayhan Yakar |
Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Kofçaz’da Ayhan Yakar ve ortakları
tarafından üretilen 10 çeşit organik reçelden sonra, Köysel işletmesi közlenmiş
Yağlı kırmızı biber ile közlenmiş domates,patlıcan
ve havuçtan imal edilen kahvaltılık soslarını
da müşterilerinin beğenisine sundu.
Meyve ve
sebzesini tamamen doğal olarak üreten, meyvelerin bir kısmını da doğada olduğu
şekilde toplatan (Kızılcık ve güvem) Köysel işletmesi üretiminde de doğallıktan
vazgeçmiyor.
Reçellerinde
sadece pancar dan üretilen toz şeker, su ve limon tozu kullanan Köysel
işletmesi, hiçbir ürününde kimyasal koruyucu kullanmıyor. Koruyucu kullanmayan işletme, ürünlerinin
kapakları çıldıktan sonra buzdolabında saklanmalarını tavsiye ediyor. Ürün
bızdolabında saklanmazssa içinde koruyucu olmadığı için kısa zamanda
bozulabiliyor.
Közlenmiş
patlıcan ve biberlerin üretimi makineler yerine, yörede bulunan kadınlara tüm
hijyenik şartlar sağlandıktan sonra doğal yöntemle kabukları çıkartılarak
yaptırılıyor.
Köysel Reçel
Üretim işletmesinde Yeşil ceviz, elmalı yeşil ceviz, ahlat, armut, güvem,
kızılcık, erik, çağla badem, karpuz ve domates reçeli olmak üzere 10 çeşit
reçel üretildiğini, bu reçel çeşitlerine yeni ürün olarak ilave edilen,
kahvaltılık közlenmiş patlıcanlı biber , közlenmiş yağlı biber ve yeşil ceviz
ezmesinin de üretimine başladıklarını belirten Ayhan Yakar;
“Ürünlerimizde kesinlikle koruyucukimyasalmadde,Glikozveşekerşurubu kullanılmamaktadır. Amacımız kalite standardı ile doğallıktan
vazgeçmeden, insan sağlığını ciddi anlamda tehtit eden katkı maddelerini
kullanmadan talepleri karşılamak ve insanımıza endişe duymadan, gönül rahatlığı
içinde tüketecekleri ürünleri sunmaktır.” dedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder