26 Ekim 2013 Cumartesi

15 Liralık Faturaya 20 lira kesme parası


Faruk Ceylan-Bilindiği gibi Tredaş  elektrik ücretini  1 ay ödemeyen abonelerinin elektiriğini kesiyor. Vatandaş borcunu yatırdığında 20 lira açma kapama parası ödüyor.
Elektrik abonesi olup, 20 liranın altında elektirik parası ödeyen tüketici  uygulamadan rahatsız. Elektrik ücretinden fazla cezaya çarptırıldıklarını belirten tüketici,  yıllardır yapılan bu uygulamayı  Hukuka uygun bulmadıklarını, Tredaş hakkında dava açacaklarını belirttiler. Bazı tüketiciler ise 10-15 lira elektrik faturasına 20 lira açma kapama ücreti ödediklerini, açma kapama parasının fatura tutarına göre belirlenmesinin doğru olacağını söylediler.
Bir kısım vatandaş’ta  ikinci fatura geldiği gibi elektiriklerinin kesilmesinden dert yanarak, bu kadar kısa sürede elektiriklerin kesilmesini doğru bulmadıklarını  ifade ettiler.
Genel görüş,  ekonomik sebeplerle faturalarını zamanında ödeyemeyen tüketicilerin, gecikme cezası ile birlikte, fahiş miktarda 'açma-kapama' parası alınarak ikinci defa cezalandırıldığı  ve tüketicinin soyulduğu yönünde.

  Tredaş’tan en büyük şikayet ise elektiriklerin sık sık kısa süreli kesilip gitmesi.  Evlerindeki elektirikli ev aletleri ile elektronik aletlerinin bozularak kullanılmaz duruma geldiğini ve bunun dava konusu olduğunu belirten tüketiciler, yargıya başvuracaklarını ifade ediyorlar. 


Hiç yorum yok: