11 Ekim 2013 Cuma

İnci Başkandan İnci Dere’ye İnci gibi Proje

Kırklareli merkez ilçeye bağlı Kavaklı Belediyesi tarafından yapılacak olan İnci Dere ıslah Projesi 439 bin 7,89 Euro’ya mal olacak. 


Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Türkiye-Bulgaristan IPA Sınır Ötesi Programı CCINo.2007CB16IPO008 referans numarası ile onaylanarak imzalanan For A Better Life (Daha İyi Bir Yaşam)  Kavaklı İnci dere Islah Projesi Lider ortak Kavaklı Belediyesi Proje ekibi, Çiğdem Ovacı Beji, Elif Avlan, Sevdağ Kayıhan ve Salih Zeki Çorbacı ile Partner ortak Bulgaristan Straldzha Belediyesi ekibi Maria Toleva İvanova, Valka Valeva, Tanya Teneva Dıcheva ve Radostina Hristova Vasileva tarafından, Kavaklı Bahçe Cafede tanıtıldı.
09 Ekim 2013 Çarşamba günü saat 14.00te onaylanan İnci Dere Islah Projesi Tanıtım Toplantısına; Kırklareli Vali Yardımcısı Hikmet Çakmak, Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Alpullu Belediye Başkanı Ahmet Durgun, Büyükmandıra Belediye Başkanı Şükrü Çölgeçen, Kaynarca Belediye Başkanı Seyit Uçan,  CHP Kırklareli İl Başkanı Recep Zengin, FA Organizasyon Sahibi Mustafa Sohtaoğlu, İl Genel Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve kalabalık bir davetli topluluğu ile Kavaklılı vatandaşlar katıldılar.

Proje tanıtım toplantısının açılış konuşmasını Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç yaptı. Başkan İnci Tunç, Bulgaristan Straldzha Belediyesinin partner ortak,  Kavaklı Belediyesinin ise Lider ortak olduğu Kavaklı İnci dere ıslah projesinin Kavaklı Beldesinin çehresini değiştireceğini belirterek şunları söyledi; 
Partner ortağımız Straldzha Belediyesi ile ortak hazırladığımız For A Better Life (Daha İyi Bir Yaşam) Projesi kapsamında ki İnci dere ıslah projesi onaylanarak imzalandı. Bu proje Türkiye ve Bulgaristan sınır bölgelerindeki yaşam kalitesini yükseltecektir. Bölgede var olan Kırklareli Üniversitesi Kavaklı Kampüsü başta olmak üzere pek çok öğrencinin de faydalanacağı bu sosyal imkanlar bölge halkının da ekonomik kalkınmasına fayda sağlayacaktır. Proje ile birlikte Beldemizin çehresi değişecektir. İnci Dere Islah Projesi olarak anılan proje, adımın İnci olduğu için, İnci Başkan Kavaklı deresine kendi adını vermiş şeklinde algılandığını öğrendim. Derenin adı yüz yıldır İnci Dere olarak geçmektedir. Birçok vatandaşın Kavaklı Deresi olarak bildiği dere, Kırklareli İnci Deresinin devamı olup, kayıtlarda da İnci Dere olarak geçmektedir. İnci Dere ile aynı ada sahip olmam bir tesadüften ibaret olup, dereye adımı vermiş değilim. Çünkü bu dere adı ben dünyaya gelmeden önce de aynı ada sahipti dedi.
Belediye Başkanı İnci Tunç, davete katılan herkese teşekkür ederek sözü Proje Koordinatörü Çiğdem Bejiye bıraktı. 
Proje Koordinatörü çiğdem Beji proje hakkında şunları söyledi; 
For A Better Life İnci Deresi Islah Projesinin öncelikli ekseni, hayat kalitesinin arttırılmasını kapsamaktadır. Islah Projesi 18 ay içerisinde bitirilecek olup, genel bütçesi 686 bin 371,90 Eurodur. Kavaklı Belediyesi Projeyi hazırlayan Lider Partner olduğu için bütçeden alacağı pay 439 bin 7,89 Eurodur. Partnerimiz Straldhza Belediyesi ise bu bütçeden 247.364,01 Euro pay alacaktır. Kavaklı Türkiyede Kırklareli-İstanbul, Straldhza ise Bulgaristanda Burgaz-Yambol arasındaki transit yollar üzerinde yer alması nedeniyle sınır ötesi iş birliği programının önemli bir tanıtıcısıdır. Bu Lojistik konumları dolayısıyla bölgelerdeki gelişim her iki ülke açısından da çok önemlidir.
 Çevre bilincinin oluşturulması ve alt yapı çalışmaları her iki Belediyeye de ekonomik gelişim açısından büyük katkı sağlayacaktır. Proje iki ülke arasındaki yaşam kalitesini de yükseltecektir dedi.
Proje tanıtım ve bilgilendirme toplantısının ardından Belediye Başkanı İnci Tunç misafirlerine yemek ikramında bulundu. Havanın mevsim normallerine göre çok sıcak olması sebebiyle Bahçe Cafe açık bölümünde yenen yemekte davetliler ile Başkan İnci Tunç arasında samimi sohbetler edildi.








Hiç yorum yok: