31 Aralık 2013 Salı

Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, hayallerinin projesi için ilk adımı attı.



* Başkan Yılmaz; “ Vize her daim gülen yüzlü insanların yaşadığı bir kent olacak. Buna zerre kadar şüpheniz olmasın.

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Vize Belediyesinin en büyük projelerinden biri olan,  Belediye Başkanı Selçuk Yıılmaz’ın; “ Vize için, hayallerimin projesi.” dediği, Kale Kent Turizm Tesisinin temeli atıldı.
Mehmet Akif Mahallesindeki Kale Kent Turizm tesisi  binasının temel atma töreni 30 Aralık 2013 Pazartesi günü saat 16.00’da yapıldı.
Temel atma törenine Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Vize Kaymakamı Murat Duru, Vize İlçe Emniyet Müdürü Erkan Samaraz, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Çevre İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Daire Müd
ürleri, köy ve mahalle muhtarları ve dondurucu soğuğa rağmen kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
Tören saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı.  Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, temeli atılan  hayallerinin projesi için şunları söyledi;
Vize her daim gülen yüzlü insanların yaşadığı bir kent olacak. Buna zerre kadar şüpheniz olmasın.
 “ Bu benim, Vize için hayallerimi süsleyen bir projeydi. Hep bu projeyi hayata geçirmeyi düşledim. Nihayet bu gün bunu Vize Belediyesi olarak hayata geçirmenin ilk adımını atıyoruz. Bu tesisin İlçemiz turizmine büyük katkı sağlayacağını umuyorum. Bu büyük projemizin temelini bugün burada sizlerle birlikte atmanın mutluluğunu yaşıyorum.
Belediye olarak ilçemize yaptığımız yatırımlar konusunda çevremizde ilgi ve övgüyle takip edilen bir ilçeyiz. Dünyaca bilinen Cittaslow (Sakin Şehir) unvanına sahip güzel ilçemiz Vize’ye yeni ve çok kapsamlı bir tesis kazandırmak üzere bu güzel günde yine birlikteyiz. Bugün burada temelini attığımız projemiz tamamlandığında, ilçemizin farklılığını ortaya koyacak, her türlü spor aktivitesinin yanında konaklama, konferans, sinema ve tiyatro gibi faaliyetlerin de yapılabileceği bir tesise sahip olacağız. İçerisinde yarı olimpik kapalı yetişkin ve çocuk yüzme havuzunun da bulunacağı tesisimiz sayesinde ilçemizde artık yüzme bilmeyen insan kalmayacak. Bu tesis tamamlandıktan sonra artık hiç kimse Vize’de sosyal etkinlik ve zaman geçirecek bir şey yok diyemeyecek. İsteyen fitness center, sauna veya havuzda zaman geçirecek, isteyen tenis, basketbol, voleybol, futbol oynayacak.  Tesisimiz, Her  vatandaşımıza spor yapma ve güzel vakit geçirme imkanı sağlayacak.
Değerli hemşerilerim, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ilçemizin tanıtım seferberliğine katkısı olacağına inandığımız tüm etkinliklere katıldık. Çok geniş kitlelerin ziyaret ettikleri etkinliklere katılarak Vize ilçemizin adını duyurduk ve Vize’yi nihayet Kırklareli’ne bağladık. Sizlerde biliyorsunuz ki; Vize’yi hep Saray-Vize olarak bilirlerdi. Artık herkes Vize’yi çok iyi biliyor ve adını her platformda duyup görüyor.  Biz yaptığımız yatırımlar ve İlçemizin Uluslar arası platformlarda tanıtımını yaparak Saray – Vize olarak anılmaktan kurtulduk. Vize’yi artık Türkiuye tanıyor, Avrupa’da onlarca Devlet taıyor.
Bu gün hava çok soğuk. Bu dondurucu soğuğa rağmen burada bizlerle birlikte olmanız bizleri ziyadesi ile mennun etti. Hepinize, yürekten sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Sizlerin bu güzel desteklerinizle biz Vize’ye durmadan, dinlenmeden hzimete devam edeceğiz. Vize her daim gülen yüzlü insanların yaşadığı bir kent olacak. Buna zerre kadar şüpheniz olmasın.” dedi.
Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz’dan sonra  kürsüye gelen Vize Kaymakamı Murat Duru’da temel atma töreni ile ilgili şunları kaydetti; “Biz Mülki İdare Amirleri görev yaptığımız yerlerde Belediyeler ve diğer kuruluşlar ile birlikte o ilçe için, ilçede yaşayan vatandaşlar için neler yapılması gerektiği konularında araştırmalar yaparız. Bende Vize’de göreve başladığımda görüştüğüm Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ile ilçemizin çevreye zarar vermeyen küçük ölçekli sanayi tesisleri, eğitim ve turizm alanında gelişmesi gerektiğini söylemiştim.
 Bugün burada temelini attığımız Vize için  çok büyük ve çok önemli tesisi ilçeye kazandırdığı için Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz’ı huzurunuzda kutluyorum. Vize halkına hayırlı olsun” dedi.
Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin dondurucu soğukta yapılan temel atma töreninin son konuşmacısı oldu. Vali Yardımcısı Gültekin yaptığı konuşmada; “Ben ilçenizde bir dönem Kaymakam Vekilliği yaptım. Bu vesile ile Belediyenin çalışmalarını biliyor ve takip ediyorum. Bu tesis Trakya’nın tek Sakin Şehri Vize İlçesine yakışan bir tesis olacak. Ülkemiz turizmine ve Vize’ye hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenleri kutluyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz tesisin projesinin çizen İnşaat Mühendisi Doktor Orhan Ömerağa’ ya bir plaket takdim etti. Ardından Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Vize Kaymakamı Murat Duru ve Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz betonyerin butonuna basarak ilk betonu temele döktüler. Törenin sonunda Belediye tarafından tüm katılımcılara pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.




Hiç yorum yok: