13 Aralık 2013 Cuma

Başkan Yılmaz; “Vize için en büyük hayalimdi” dediği projede kazma vuruldu.



Faruk Ceylan-Vize Belediyesinin en  önemli projelerden birisi olan, Otel ve Kültür Merkezi Binası Yapım İşi ihalesini alan firma inşaat çalışmalarına başladı.
Vize  Belediyesi  tarafından 27 Eylül 2013 tarihinde yapılan yer tesliminin ardından İnşaat Firması geçtiğimiz hafta çalışmalara başladı. İlk etapta zemin hazırlama ve düzeltme çalışmalarını yapan firma ekipleri, kısa süre içerisinde ise temel betonunu atmayı planlıyor. İnşaat alanını gezen Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz,İlçe turizmine büyük katkı sağlayacak ve düşük olan yatak kapasitesini de arttıracak olan bu büyük projede inşaat çalışmalarına başlandığını ve projeyle Vize adına en büyük hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. Başkan Selçuk Yılmaz sözlerine şöyle devam etti ; “Vize, Trakya’nın tek sakin şehri olması nedeniyle her geçen gün daha fazla yerli ve yabancı turistin ilgisini çekmeye başlamıştır. Zaten bizde Vize Belediyesi olarak, Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenlenen fuar ve tanıtım etkinliklerine katılarak ilçemizi en iyi şekilde tanıtmaya gayret gösteriyoruz. Bu etkinliklere birçok turizmci ve seyahat acentesi de katılıyor. Özellikle ilçemizle ilgili bilgiler alıyorlar. Önümüzdeki dönemde Vize’mize turistik geziler düzenlenmesi de planlanıyor. Bu projemiz tamamlandığında, ilçemizin farklılığını ortaya koyacak, her türlü spor aktivitesinin yanında konaklama, yemek, davet, konferans, sinema ve tiyatro gibi faaliyetlerin de yapılabileceği bir tesise sahip olacağız. Yaklaşık 14.000 M2lik dev bir otel ve kültür merkezi işte bu alanda yükselecek. Vize’ye gelen yerli ve yabancı turistlerde bu otel ve Kültür merkezi sayesinde ilçemizde daha uzun süre vakit geçirebilecekler.
İnşaat çalışması tamamlandığında göz kamaştıracak olan proje içerisinde yarı olimpik kapalı yetişkin ve çocuk yüzme havuzu, düğün ve davet organizasyonları, cafe, sinema ve tiyatro salonu, fitness center, sauna, restoran, lobi ve 4’ü suit olmak üzere toplam 35 oda ile 75 kişilik konaklama kapasitesi olan otel bulunacak. Ayrıca, bina çevresinde bulunan yaklaşık 9.000 m2 yeşil alanda ise tenis, basketbol, voleybol, futbol antrenman sahaları, koşu parkurları, çay bahçeleri, temalı bahçeler, çocuk oyun alanları, pasif rekreatif dinlenme alanları ve 60 araçlık otopark olacak” dedi.

Hiç yorum yok: