31 Aralık 2013 Salı

Babaeski Belediyesinden uyarı; “Sayaçlarınızı donmaya karşı koruyun.”


Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Babaeski Belediye Başkanlığı Su İşleri Müdürlüğü, kış aylarında yaşanan sayaç ve su tesisatı donmalarına karşı abonelerini uyararak, gerekli tedbirlerin alınmasını, donan sayaçlar olursa hiç müdahale edilmeden Babaeski Belediyesi su arıza birimine bildirilmesini istedi. 
Su İşleri Müdür Vekili Eralp Tolga Hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle abonelerin sayaçlarını, tesisatlarını ve tatlı su çeşmelerini iyi korumaları gerektiğini vurgulayarak konu ile ilgili şunları söyledi. “ Sayaçların ve çeşmelerin iyi korunmaması durumunda ilçemizdeki  abonelerimiz kesintisiz su hizmeti almalarında sıkıntıya düşebileceklerdir. Sayaç donmasını önlemek için gerekli koruma yapılmazsa sayaç arıza yapmakta, vatandaşlarımız mağdur olmaktadırlar. Bu yerlerin bakım, onarım ve korunması abonelerimizin sorumluluğundadır. Su sayacı, abone şube yolu ve kolon borularının ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanarak korunması gerekmektedir.
Halkımızın bu konuda yanlış bildiği bir uygulama vardır. Sayaçlar donduğu zaman vatandaşlarımız hemen sıcak su ile sayaca müdahale ediyorlar.Bu tamamen yanlış bir uygulamadır.Donan sayaca asla sıcak su dökülmemelidir. Peki sayaçlarımız nasıl korunmalıdır?

    Kış aylarında klasik sayaç koruma için şunların yapılması gerekmektedir: 

    1- Sayacın bulunduğu yere kapaklı beton, ahşap veya demirden bir muhafaza yapılmalıdır. 

    2- Sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızıyor veya damlıyorsa, abone numarası belirtilmek suretiyle Su İşleri Müdürlüğümüze bildirilmelidir.
    3- Muhafazanın içine soğuktan korumak için köpüklü malzeme,saman veya talaş yerleştirilmelidir. 

   4- Çok şiddetli soğuklarda muslukların çok az bir şekilde açık bırakılarak sayaçta ve tesisatta durgun su bırakılmamalıdır.
Bu şekilde sayaçlarımızın donmaması için önlem alınmalıdır.Vatandaşlarımız konu ile ilgili Belediyemiz Su İşleri Müdürlüğümüzden daha detaylı bilgi alabilirler.”


Hiç yorum yok: