28 Haziran 2011 Salı

Tribün
Murat Baytaroğlu ile ayak üstü sohbet
Faruk Ceylan
Önceki gün Kırklarelispor’un  flaş transferi Murat Baytaroğlu ile ayak üstü sohbet ettik. 13 yıl önce Kırklarelispor’da futbol oynayan, Kırklarelispor’dan Edirnespor’a giden ve oradan da bir çok 3.lig,2.lig ve Bank Asya 1. Lig takımlarında futbol oynayan Murat’la sohbetimize Kırklarelispor’un eski golcülerinden Ali Özdemir’de iştirak etti. Ali ile çok eski arkadaş olan Murat  bir çırpıda geçen 13 yılın kritiğini yapıp eski günleri yaad etti takım arkadaşı ve kaptanı  Ali ile birlikte.
Kırklarelispor’un eski bir futbolcusu ve Kırklareli’li olarak imzayı atıp, Kırklarelispor’a faydalı olmak istediğini, Kırklarelispor’un başarısı için elinden geleni yapacağını söyledi. Bir çok kulüpten transfer teklifi almasına rağmen, Yeşil beyazlı forma için Kırklareli’li olmak ağır basmış ama Başkan Volkan Can’la olan eski dostluğunun  bu transferde payı olduğuna  da vurgu yaptı Murat, ayak üstü sohbetimizde.
“Volkan Başkanla uzun yıllar devam eden  bir dostluğumuz var. Kırklarelispor’a gelmem için bana teklifte bulunduğunda doğrusu fazla düşünmedim. Tabi ki ben profesyonelim. Futbol benim işim ama söz konusu Kırklareli olunca durum başka. Benimle aynı durumda olan Hakan Güvençer’de var. Onunla birlikte Kırklarelispor’a çok faydalı olacağımızı umuyorum.” Dedi.
Murat Baytaroğlu ve Hakan Güvençer hem tecrübelerinin doruğunda, hem de Kırklareli aşığı iki insan. Hal böyle olunca bu  durum Kırklarelispor için büyükçe bir artı.
Hakan Güvençer’in takımda kalmasının ardından, Murat’ın transferi Kırklarelispor taraftarını da hem heyecanlandırdı, hem de mutlu etti. Yönetimin dış transferde   kaliteli futbolcuklar almak için arayışları devam ediyor. Görünen o ki gelecek yıl 2. Ligde mücadele edecek olan Kırklarelispor süper amatörde ve 3. Ligdeki başarılarını 2. Ligde de  sürdürmeye niyetli.
Kırklarelispor yöneticilerinin   başarıların devamı için ortaya koyduğu çabanın maddi olarak ta desteklenmesi en büyük temennimiz. Başarıların devamı için manevi destek yetmiyor, mutlaka maddi destek lazım. Bu maddi desteğin liderliği de Vali sayın Mustafa Yaman, Kırklareli milletvekilleri  M.Siyam Kesimoğlu, Turgut Dibek ve Belediye Başkanı  Cavit Çağlayan’a düşüyor. Tabi ki iş adamından esnafına, işçisinden köylüsüne kadar tüm Kırklareli’lilerin   gücü oranında başlatacağı bir gönül seferberliğine de ihtiyaç var.
Süper amatörde 2.lig hedeflenirken  bunun sadece iyi bir temenni olduğu algılanıyordu. Ancak ortaya konan mücadele kıt imkanlara rağmen  Kırklarelispor’u hedefe ulaştırdı.  Kırklarelispor şampiyon olup 3.lige yükseldiğinde bende kulüp yöneticisiydim.  Vilayet meydanında ki  şampiyonluk kutlamalarında Tek Rumeli TV. Spikeri  görüşlerimi almak üzere mikrofonu bana uzattığında, “ Bu daha bir şey değil, Kırklarelispor’un asıl hedefi 2. Lige çıkmak. Volkan Başkan ve yönetimimizin hedefi 3.lig değil 2. Ligtir. 3. Lig  sadece hedefin birinci basamağıdır” diye bir açıklama yapmıştım.  Bir çok kişi inanmamıştı ama  O açıklamayı yaptığım günden çok önce hedef belirlenmişti…
Şimdi hedef  2.ligde kalıcı olmak. Zor bir hedef değil mi?  İyi de neden  Kırklarelispor 2.ligde de şampiyon olmasın ki…   Çok mu zor?  Süper  amatörden 2.lige gelmekte zor değimliydi?



1 yorum:

Levo 39 dedi ki...

Aslinda zor yollari gectik simdi daha kolay bence iyi sekilde organize olduk mu ustesinden gelinmeyecek bir sey yok. Evet hayal degil Bank Asya ve Super Lig' mucizeleri yaratmak icin elele gonul gonule. :)