8 Haziran 2011 Çarşamba

AKP Kırklareli İl Başkanı EminTunç “ CHP bürosu önünden geçerken konvoyumuza yapılan saldırı, demokrasiyi hazmedemeyenlerce gerçekleştirildi”

Faruk Ceylan
Adem Önder
Cumhuriyet Halk Partisinin, Adalet ve Kalkınma Partisi  araç konvoyuna saldırı olduğu iddiasıyla ilgili olarak AKP  İl Başkanı Emin Tunç, İl Başkanlığında basın açıklaması yaptı.
Tunç, 07 Haziran 2011 Salı günü AKP İl Başkanlığında yaptığı basın açıklamasında saldırı iddiasıyla ilgili olarak şunları söyledi;
“6 Haziran Pazartesi günü saat 20.40 sıralarında partimizin milletvekili tanıtım toplantısı için TOKİ konutlarına konvoy halinde giderken hastane caddesi üzerinde  partimize ait araçlara saldırılarak, parti bayrakları kopartılmış, araçlar yumruklanmış, tekmelenmiş ve içinde bayan partililerimizin bulunduğu araca meşale atılarak saldırıda bulunulmuştur. Bu saldırı 100. Yıl Caddesi üzerinde CHP seçim bürosu önünden geçerken orada toplanan demokrasiyi hazmedemeyenlerce gerçekleştirildi.
Bizler AKP olarak demokrasi ve özgürlükleri en ideal manada evrensel ölçülerde tesis ederken güçlü bir sosyal dokuya eş zamanlı olarak gerçekleştirirken bizim en büyük değerimiz, en büyük zenginliğimiz kardeşliğimizdir. Biz tarih boyunca hangi başarıyı elde ettiysek, kardeşlik ile ettik. Aydınlık geleceğimizi de kardeşlik üzerine bina edeceğiz. Biz bu düşüncedeyken aynen Hopa’daki olayların benzeri ilimizde uygulanmaya koyulmuştur. İlimizin gelişmesi için fikir üretemeyen projeler sunamayan sözde siyasilerce Hopa olaylarının benzeri kaba kuvvet gösterisi partimizi demokrasinin ülkemizde tam yerleşmesi konusunda kaygılanmasına sebep olmuştur. Bu olayı Kırklarelili hemşerilerimizin ve milletimizin takdirine bırakıyorum. Saldırı için Yasal işlem başlattık.
Seçimin yaklaştığı son günlerde daha duyarlı davranılması gerekmektedir. Bu  partililer seçim sonrası yüz yüze bakacaklar. Yüz yüze bakamayacak durum ve konumlara düşmemeleri konusunda biraz daha duyarlı olmalarında fayda var. Bu tür tutum ve davranış ne partiye nede kendilerine fayda sağlar. Tam tersine zarar verir diye düşünüyoruz. Bu konuda daha sağlıklı düşünmelerini daha toleranslı davranmalarını birbirlerine daha hoşgörülü olmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda arkadaşlarımız partililerimiz ikaz ediyorlar. Güvenlik Şube Müdürlüğümüz konuları takip ediyor. O kalabalıkta daha büyük olaylar, telefi edilemeyecek şeyler  olabilirdi. Bizim konvoyların peşine taktığımız ekiplerin burada faydasını daha iyi görüyoruz. Konuyla ilgili görüntüler de var. Görüntülerle birlikte savcılığa müracaatımızı yaptık. Yasalar çerçevesinde saldırganların cezalandırılması için hakkımızı Hukuk çerçevesinde arayacağız.”  Dedi.

Hiç yorum yok: