13 Kasım 2015 Cuma

Seçim paraları 1 Aralık'tan sonra ödenecek


Kırklareli  İl Seçim Müdürü İbrahim Özkök 1 Kasım Parlamento Seçimleri’nde görev yapan sandık başkanı, sandık memuru ve yüzde 10 barajını geçen partilerin bildirdiği görevlilerin ücretlerinin 1 Aralık’tan sonra bulundukları yerdeki PTT şubelerine yatırılacağını söyledi.
Ödemeler yapılmadan önce kişilerin cep telefonlarına mesaj atılacağını da belirten İbrahim Özkök, hak edenlerin TC Kimlik Numarası bulunan nüfus cüzdanları ile birlikte hak ettikleri ücretleri alabileceklerini  belirtti.
Bilindiği gibi Türkiye’de 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan parlamento seçimlerinde görev yapanlarda ücretlerini 15 Temmuz’dan itibaren PTT şubelerinden almaya başlamıştı.
7 Haziran seçimlerinden sonra kurs verilen sandık başkanlarına 219’ar TL, kurs verilmeyen sandık kurulu başkanlarına  146’şar TL,  kurs verilen sandık memuru üyelere 128’er TL, kurs verilmeyen sandık kurulu üyeleri ile siyasi parti temsilcilerine 64’er TL ödenmişti.
1 Kasım seçimlerinde görev yapan sandık kurulu başkanları sandık memurları ve siyasi parti temsilcilerine aynı şekilde ödeme yapılacak.


Hiç yorum yok: