27 Kasım 2015 Cuma

BAŞKAN HACI; “ FELAKET TELLALLARI ORTAYA ÇIKTI! ”


Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı hafta sonu Belediye önünde meydana gelen ve vatandaşların  merak ettiği su arızası ile ilgili basın açıklamasında bulundu.
Başkan Abdullah Hacı, Cumhuriyet Mahallesine su verilen 560’lık ana boru hattında arıza meydana geldiğini dile getirerek konu ile ilgili şunları söyledi. “Babaeski’mizde kanalizasyon hattımızı ve içme suyu şebeke hattımızı baştan aşağı yeniledik. İçme suyu şebeke hattımızdan ilçemizin tamamına su verilmeye başlandı. Cumhuriyet Mahallemize giden ana boru hattında hiç birimizin olmasını istemediği bir arıza meydana geldi.
Taktir edersiniz ki, satın aldığınız sıfır kilometre bir araçta da arıza çıkması muhtemeldir. Arıza meydana gelen bir hizmette gereği yapılır ve arıza giderilir.
Ancak ne hikmetse her zaman pusuda bekleyen, en küçük olumsuzlukta ortaya çıkan  felaket telları  yine ortaya çıkıp, aleyhimizde kamuoyu yaratma çalışmalarına başladılar. Bu tellallar, alt yapıyı da yolları da yaparken ortaya çıkmışlar, halkı kışkırtmaya çalışmışlardı. Ancak halkımız onlara itibar etmemişti.
 Babaeski Belediyesi içme suyu şebeke hattını İller Bankası’ndan henüz teslim almamıştır. İçme suyu şebeke hattının  geçici kabulü dahi yapılmamıştır.  Kabul edebilmeniz için bu şebeke kullanılacak, bir sıkıntı olursa o sıkıntı İller Bankası tarafından giderilecektir Bu yüzden kabul yapılmamaktadır. Sonuç olarak hadise test aşamasındadır. Bu tür arızaların vukuu bulması da muhtemeldir.  Bunlar denenir, tüm sorunlar tadilatlar yapıldıktan sonra kontrolları gerçekleştirilerek kesin kabul yapılır. Buna halkımızın büyük çoğunluğu da vakıftır. Ben zaten onlar için değil, anlayıp ta anlamak istemeyen, aleyhimizde kamuoyu yaratmak isteyenler için bu açıklamayı yapıyorum.
Meydana gelen durumun üzerine konuyu İller Bankasına  ilettik ve onların gelmesini beklemeden arızaya müdahale etmedik.  Belirttiğim üzere kesin kabul olmadığı için müdahalemiz de söz konusu olamıyor. Siz  garantisi olan bir ürünü satın alıp, arıza yaptığında  garanti kapsamında olduğu için nasıl ki açıp karıştıramazsanız bizimde durumumuz bunun benzeri bir durumdur.
Konu tarafımızdan  İller Bankasına bildirildikten sonra  İller Bankası Mühendisleri, kontrolörleri belediyemize gelip olayı incelediler. Yüklenici firma, su borusunu üreten ilgili firma da ilçemize geldi. Meydana gelen arıza ve bozulan asfalt,  İller Bankası ve yüklenici firma tarafından yapılacaktır.
 İçme Suyu Şebeke hattında ki Arıza giderildi. Asfaltta yenilenecektir. Bu konu ile ilgili Belediyemizden en ufak bir ödeme yapılmayacaktır. Örnek verdiğim gibi bu onların garanti kapsamındadır.
Bizler bir hizmet satın aldık. Kanalizasyon ve içme suyu şebeke hattının yenilenmesi hizmeti. Bu hizmeti de İller Bankamız aracılığı ile aldık. Önce İller Bankası geçici kabul ve kesin kabulü yapacak. Yani yapılan işi eksiksiz teslim alacak ondan sonra belediyemiz ekipleri kontrollerini yaparak işi kabul edecektir. Daha İller Bankası’nın ne olduğunu bilmeyenler konu ile ilgili açıklamalarda bulunuyorlar. Bunlara en güzel cevabı yaptığımız hizmetler ile verdik ve vermeye de devam edeceğiz.
 Vatandaşlarımızın içleri rahat olsun. Bundan sonra böyle sorunun yaşanmaması için İller Bankası mühendislerimiz, yüklenici firma yetkilileri ve belediyemiz teknik personeli gerekli çalışmaları titizlikle yapmaktadırlar. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”



Hiç yorum yok: