8 Kasım 2015 Pazar

ÇEKİLİN KIRKLAR GELİYOR!

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
Tribün
Ligin şampiyonluk hesapları yapan güçlü takımı Sarıyer ile Şampiyonlukta bende varım diyen Kırklarelispor Cumartesii günü 8 Kasım stadında kozlarını paylaştı.
Takımlar sahaya çıkarken Kırklarelispor taraftarı takımını görsel bir şov ile karşıladı. Ses sisteminden sahaya martı sesleri vererek martıların olduğu bir pankartı tribüne çeken taraftar, ardından Kurtlar vadisi müziği eşliğinde elinde tırpan olan ve altında Efsane 39 yazan  temsili azrail pankartını tribüne çekti. Her taraftarın bir harfini taşıdığı yeşil beyaz renklerde ki ; “Burası Kırklareli Kaderine razı ol.” yazısı tribünleri tamamen  kapladı.
Maç,  görsel şovun hemen ardından başladı. Maçın tamamında üstün olan Kırklarelispor yakaladığı yüzde yüzlük pozisyonları gole çeviremedi. Üst direğe çarparak gol çizgisini geçen top gol olarak değerlendirilmedi, net bir penaltı da verilmedi. Buna rağmen 90 dakika gol arayan, galip gelmeyi isteyen taraf  Kırklarelispr’du. Sarıyer yenmekten ziyade yenilmemeyi hedefleyen bir oyun ortaya koydu. Dakikalar 90’ı gösterdiğinde herkes Sarıyer’in istediğini aldığını zannetti ama oyuna ikinci yarıda giren Göksel mükemmel golü ile Sarıyer’in umutlarını yıktı.
Kırklarelispor kazanmayı son saniyeye kadar istedi ve mücadeleyi bırakmadı, oyun disiplininden kopmadı. Kırklarelispor’un vefakar ve cefakar taraftarı da takımının kazanmasını en az sahada ki futbolcular, kulübede ki  Teknik ekip, Tribünde ki Başkan ve Yöneticiler  kadar istedi. 90. Dakika boyunca Kırklarelispor tezahüratları ile 8 Kasım stadını adeta salladı, neredeyse nefes almadan sürekli takımlarını destekledi. Maçtan sonra bir çok taraftarın sesinin tamamen gittiğini bizzat gördüm. 
Kısacası galibiyette Teknik yönetim ve futbolcular kadar sanın 12. oyuncusu büyük Kırklarelispor taraftarı da pay sahibi oldu.
Bilgin hoca 44. dakikada Gökhan’ın yerine Göksel’i oyuna alırken bir grup taraftar, forvetten oyuncu çıkarıp, savunmaya oyuncu alıyor diye  tribünden yüksek sesle eleştiride bulundu.  Alınmasınlar ama bence bu konuda düşüncesiz davranıp biraz ayıp ettiler.  Neden mi? Çünkü  golü,  eleştirinin muhatabı Göksel attı da ondan. Demek ki Bilgin Erdem Göksel’i oyuna alırken bir hesap yapmış ve laf olsun diye  oyuna dahil etmemiş...
Kırklarelispor son dakikada da olsa kazanarak artık şampiyonluk mücadelesinde bende varım. dedi.  Bu arada önemli bir dip not, Son yedi maçın  4'ünden galibiyetle 3'ünden beraberlikle ayrılan Kırklarelispor  7 maçtır yenilmiyor  ve 6 maçtır da kalesinde gol görmüyor.
Kırklarelispor ile ilk beşte ki takımları mukayese ettiğimizde hepsinin de Kırklarelispor kadrosunu birkaç defa satın alacak kadar paralar harcadığını görüyoruz. İmkanlarının da Kırklarelispor’dan çok daha  fazla olduğunu...

İsterseniz Sarıyer’den bir örnek verelim, Sarıyer’in antrenörü Ayhan Akman, Almanya’dan Beşiktaşa’a gelmiş, Beşiktaş’ta üç yıl futbol oynayarak 81 maçta 19 gol atmış ve ardından Lucescu zamanında Galatasaray’a transfer olmuş ve Galatasaray'da kaptanlık yapmış bir futbolcu. 2012 yılında futbolu bırakan Ayhan Akman Galatasaray A2 takım antrenörlüğünü, Kayseri Erciyes’te Bülent Korkmaz’ın yardımcılığını ve Karşıyaka’nın antrenörlüğünü yapmış. Bu Ayhan Akman  Cumartesi günü de Sarıyer Teknikdirektörü olarak Bilgin Erdem’in karşısına çıktı.  Havasından yanından geçilmeyen, hem futbol, hem de teknik adam olarak büyük bir tecrübenin sahibi Ayhan  bizim isimsiz kahraman Bilgin Erdem’i mağlup etmeyi başaramadı. 
Tecrübe tabi ki önemli ama Eskiler, Akıl yaşta değil, baştadır ve zor oyunu bozar derler. Derlerken de yaşadıklarını ortaya koyarlar. Bizde Cumartesi günü 8 Kasım stadında Bilgin Erdem'in tecrübeyi nasıl bozduğunu gördük!
 Biraz düşünmek lazım ve Bilgin hoca’nın değerini anlayıp hakkını vermek lazım diye düşünüyorum. Bu yüzden hocamıza karşı sabırlı ve sağ duyulu olunmasından ve kıymetinin bilinmesinden yanayım. Bence Tribünden işine karışıp tribün antrenörlüğü yapmaya hiç gerek yok. Bu davranışlar hocanın ve futbolcuların motivasyonunu bozar, takımımıza zarar verir..   
Başkan Volkan Can ve yönetimini, Bilgin hocamı ve Teknik ekibini, sahada yılmadan savaşan futbolcu kardeşlerimi ve büyük Kırklarelispor taraftarı EFSANE 39’u yürekten kutluyor, Kırklarelisporumuzun başarılarının devamını diliyorum.
Hoşça kalın Sınır Kent Gazetesinin tiryakisi değerli okuyucularımız.

Hiç yorum yok: