13 Kasım 2015 Cuma

ORTASI DİREKLİ MAHALLE!

 
Resmi müracaatlardan bir netice alamadığını
belirten Muhtar Yılmaz, derdini Sınır Kent gazetesi
ile paylaştı.
 
Bademlik Muhtarlığı ve Mahalle sakinleri TREDAŞ’a tepkili; “Trafo ve direkleri yolun orasından kaldırın!”

ORTASI DİREKLİ MAHALLE!

*Bademlik Mahallesinde yolun  tam ortasında bulunan Elektrik trafosu ve direkler yolu ortadan ikiye bölüyor. Muhtar Gürsel Yılmaz yıllardır direklerin yoldan kalması için mücadele veriyor.

Nesrin Ortaç-Sınır Kent Haber-Kırklareli’de yol yapım çalışmaları seferberliği başlatan   Belediye Başkanlığı ekipleri, yol yapım çalışmalarına Bademlik mahallesinde de devam ediyor.
Önceki gün gazetemizi arayan Bademlik Mahallesi Muhtarı Gürsel Yılmaz,  yolun ortasında ki trafo ve direklerden yakınmalarını  dile getirerek bizi Mahallesine davet etti.
 Yazı İşleri Müdürümüz Faruk Ceylan’la birlikte  Muhtar Gürsel Yılmaz’ı ziyaret ettik. Muhtar Gürsel Yılmaz, Belediyenin yol yapım çalışmalarını başlattığını, elektrik trafosu ile direklerin yolun tam ortasında kaldığını belirterek şu açıklamalar da bulundu;
“ Gördüğünüz trafo ve direkler yıllardır mahallemizin tam ortasında bulunup yolu ortadan ikiye bölmektedir. 
Burası Bademlik Mahallesi. 2007 yılından beri
kaldırılmayan direkler yolun ortasından geçiyor.
 Muhtar Gürsel  Yılmaz direklerin kaldırılması 
için 2007 yılından beri savaş verdiğini söylüyor. 
Belediye Başkanlığımız yeni yol yapım çalışmalarına başladı. Yol yapım çalışması başlamadan Tredaş’a direklerin yolun ortasından kaldırılıp yol kenarına taşınması için müracaatta bulundum. Aslında bu trafo ve direklerin yolun ortasından kaldırılması için  2007 senesinden beri  mücadele  veriyorum. Defalarca yazılı müracaatta bulundum.  Tredaş’ın muhtarlığımıza verdiği cevap ilk fırsatta bu trafo ve direkleri yoldan kaldıracağız şeklinde oldu. Yıllar geçti şu ilk fırsat zamanı ne zamansa bir türlü gelmedi.
Belediye Başkanlığı ekipleri yol yapım çalışmalarımıza başladı. Tabi Belediyenin bu konuda bir yaptırım gücü yok. Şimdi yollarımız yapılacak sonra Tredaş’ın şu ilk fırsat dediği zaman gelecek ve yollar yeniden kırılıp kazılacak, direkler kaldırılacak. Allah aşkına böyle bir mantık olur mu? Yolları yap, sonra Tredaş gelsin güzelim yolları kırsın, kazsın  Belediye yeniden yapsın.
 Bu hem ekonomik kayba,  hem de zaman kaybına neden olacaktır. Direklerin kaldırılması Tredaş’ın keyfiyetinde değildir.  Talebimizi resmi olarak bildirdiğimiz halde sonuç alamadık. Tüm mahalle halkı bu durumdan rahatsız. Halk toplanıp eylem yapalım. Tredaş trafo ve direkleri kaldırana kadar yolu yaptırmayalım diyor ama bunda Belediyenin bir suçu yok ki. Bizim tepkimiz Tredaş İl Müdürlüğüne. Yetkililerden isteğimiz yollarımız yapılmadan trafo ve direklerin kaldırılmasıdır. Neden yıllardır bunları kaldırmazlar ve bizlere zorluk çıkarırlar anlamış değiliz.” dedi.
 



Hiç yorum yok: