27 Kasım 2015 Cuma

BABAESKİ TAMAM, SIRADA PINARHİSAR VAR!

Kırklareli Günlüğü

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
CHP İl Başkanlığına uzanan yolda devam eden İlçe Kongrelerinin Babaeski ayağında CHP Babaeski İlçe Başkan Vekili  Erol Mutlu seçime tek liste ile girdi.
Erol Mutlu İlçe Başkanlığını açıkladığı gün  Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, mevcut İlçe Başkanı Hasan Ali Eren, Belde Belediye Başkanları ve  parti üyelerinin desteğini aldı. Babaeski’de CHP Teşkilatına tamamen hakim olan  Başkan Abdullah Hacı, Erol Mutlu’ya tam destek verdiğini  açıkladı ve o açıklama ile  “ Rakip istemiyorum” dedi.
Erol Mutlu’da CHP İlçe Başkanlığına adaylığını açıkladığında; “Kongre sürecinde İlçe Başkanımız Sayın Hasan Ali Eren’in önerisi ile başta Belediye Başkanımız Sayın Abdullah Hacı ve parti üyelerimizin desteği ile CHP Babaeski İlçe Başkanlığına aday olmaya karar verdim." demişti.
Süreç böyle başladı ve Erol Mutlu Babaeski ilçe Kongresine rakipsiz tek liste ile girerek büyük bir katılımın sağlandığı, şölene dönen kongrede Babaeski İlçe Başkanlığı koltuğuna oturdu.
Parti Başkanı, Belediye Başkanı, Milletvekili seçtirmeye muktedir olan Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı bu seçimle CHP’de ki gücünü bir kez daha ortaya koydu.
Babaeski’de ki Kongre salonunda Milletvekilleri, Belediye Başkanları, (Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’da salondaydı.)   İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, STK Temsilcileri, CHP üyeleri  hatta üye olmayanları ile kongrede  herkes vardı. Başlarında da CHP’nin kudretli Belediye Başkanı Abdullah Hacı…
Kongre salonunda;  Milletvekillerinden, Belediye Başkanlarına, CHP İl Başkan adaylığı düşünenlere kadar   herkes kürsüye çıktı ve konuştu. Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker’de  kürsüde yerini aldı. Başkan Türker, kimsenin değinmediği bir konuyu, Kapanan Alpullu Şeker fabrikasının açılmasını dile getirdi. Yılda 50-60 bin ton pancar üretiminin yapıldığı  bölgede, pancar üretiminin  400-500 tonlara düştüğünü belirtti,  üretimin arttırılarak fabrikanın açılabilmesi  için  gerekenleri  ortaya koydu ve  Atatürk’ün yaptırıp hizmete açtığı Alpullu Şeker fabrikasının yeniden açılmasını sağlamanın herkesin görevi olduğunu çözüm önerileri ile anlattı. 
Başkan Serdar Türker,  fabrikanın hem Atatürk’ün  emaneti olması   hem de  bölgenin ekonomisi açısından  büyük önem taşıdığını belirten konuşması ile kongre salonunu dolduranlar tarafından  dakikalarca alkışlandı.
Başkan Abdullah Hacı ve Kırklareli  Milletvekilleri  Kırklareli’nin geleceğine dair yaptıkları konuşmalar ile  partili partisiz herkesi umutlandırdı, konuşulanlar deyim yerinde ise  salonu ayağa kaldırdı.
Konuşmaların ardından CHP Babaeski İlçe Başkanlığı için  tek liste ile seçime giren Erol Mutlu oylandı ve Erol Mutlu,sandıklar açıldıktan sonra Babaeski’nin yeni İlçe Başkanı oldu.
CHP İlçe Kongrelerinde sıra Pınarhisar’da.  CHP Pınarhisar İlçe Kongresi bu gün yapılıyor.  Şu ana kadar adaylığını açıklayan tek isim mevcut İlçe Başkanı Volkan Ertan. Volkan Ertan’a rakip çıkmadı, çıkacak gibide gözükmüyor ama son dakikada aday çıkma ihtimali de yok değil. Bence Volkan Ertan’ın karşısına rakip çıksa da, Başkan Ertan seçimi açık ara kazanır diye düşünüyor, seçim yarışında tüm adaylara başarılar diliyorum.




Hiç yorum yok: