16 Kasım 2015 Pazartesi

BAŞKAN CEYLAN’DAN AKİT TELEVİZYONUNA KINAMA


 
Kırklareli Doğa ve Hayvanları Koruma
Derneği Başkanı 
Alper Ceylan
, 
* Akit Televizyonu,  Atatürk’ün 77. vefat yıldönümü olan, 10 Kasım saat:09.10’da  "Zulüm 1938'de son buldu" şeklinde bir alt yazı yayınlamış, yayın Türkiye’de büyük tepkilere neden olmuştu. Akit Televizyonunun yayınına bir tepkide Kırklareli Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Alper Ceylan’dan geldi.

THA-Akit Televizyonu 10 Kasım tarihinde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat saatinden 5 dakika sonra saat 09.10’da "Zulüm 1938'de son buldu" şeklinde bir alt yazı yayınlamış, yayınlanan yazı Türkiye’yi ayağa kaldırarak büyük tepkilere neden olmuştu.
Yayına bir tepkide Kırklareli’den geldi.  Kırklareli Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Alper Ceylan, Akit Televizyonunun yayınına sert bir tepki gösterdi ve  şiddetle kınadığını belirtti. Ceylan,  yayınla ilgili tepkisini şöyle dile getirdi; 
 “Akit Televizyonu, Atatürk’ün 77. vefat yıl dönümünde, "Zulüm 1938'de son buldu" şeklinde bir alt yazı yayınlamıştır. Bu yayın ülke barışını bozmaya, iç karışıklığa,  ülkenin kamplara bölünmesine yönelik bir yayındır.
Akit yayın grubunun 10.11.2015 tarihinde, 09:10 saatinde, Ülkenin kurtuluşunu gerçekleştirmiş, Türkiye Cumhuriyet’i  Devletini kurmuş, dolayısı ile Türk Millet’inin saygısını, sevgisini kazanmış,  Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk aleyhinde yayınlamış olduğu "Zulüm 1938'de son buldu" yayınına dair;
Haber editörü, metin yazarı, yayın yönetmeni, kanal yönetimi, sunucu hakkında "toplumu kin, nefret ve düşmanlığa iten" nitelikte haber yapması ve 5816 sayılı Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanuna karşı gelmeleri  nedeniyle; özür niteliğinde bir yayın yapılması, yayının RTÜK tarafından değerlendirilip gerekli cezaların uygulanmasını Derneğimiz yönetimi ve üyelerimiz adına  talep ediyor, yapılan yayını şiddetle kınıyorum.”  




Hiç yorum yok: