30 Kasım 2015 Pazartesi

CHP CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL İÇİN BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ


*CHP İl Başkanlığı, Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmaları üzerine CHP İl Binasında Basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Zengin basın toplantısında, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasının hukuka aykırı olduğunu ileri sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanlığı, Gazeteci Yazar  Can Dündar ve Erdem  Gül’ün tutuklanmalarına tepki göstererek, CHP İl Binasında Basıın toplantısı düzenledi.
 Parti binasında ki Basın toplantısın da CHP Kırklareli İl Başkanı Recep Zengin;  "Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması, demokrasimizin ve basın özgürlüğünün kara günüdür" dedi.
İl Başkanı Zengin,  basın toplantısında, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasının hukuka aykırı olduğunu ileri sürdü.
Bu tür haksız kararlara tepki göstermeye devam edeceklerini dile getiren  Başkan Zengin,  açıklamalarına şöyle devam etti: "Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması, demokrasimizin ve basın özgürlüğünün kara günüdür. Biliyorum ki başınız dik girdiğiniz o cezaevinden, başınız dik olarak çıkacaksınız. Ancak siz, cezaevine girerken sevinç çığlıkları atanlar, "Oh olsun" diyenler, korkak ve karanlık yüreklerinin, yüzlerinin teşhir olduğunu unutmasın. Haksız karara rağmen, şahsi menfaatleri için susmayı tercih edenler de unutmasın ki onları boğacak olan suskunluklarıdır. Onlar, silinmeyecek bir utancı kişisel tarihlerine not ettiler. Susmayanları, bu haksız karara tepki gösteren sevgili vatandaşlarımı da Can ve Erdem'in şahsında selamlıyorum. Sizlerin gösterdiği bu eşsiz dayanışma, Türkiye'nin önündeki tüm kötülüklerin yok edilmesinde önemli kilometre taşlarından biri olacaktır.” dedi.


Hiç yorum yok: