16 Kasım 2015 Pazartesi

ATATÜRK’E HAKARETE BEKLENEN TEPKİ GELMEDİ!

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün  Ebediyete  intikalinin 77. yıldönümünde Akit Televizyonu tarafından manevi hatırasına hakaret edilmiş, bu hakaret  neticesinde Türkiye ayağa kalkmıştı.Ancak Cumhuriyet Şehri Kırklareli’de  hadiseye gereken tepki verilmemişti.
Akit Televizyonun densiz yayınına basın aracılığı ile ilk tepki Kırklareli Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Alper Ceylan’dan geldi. Başkan Ceylan, Akit Televizyonunu şiddetle kınadığını ve Televizyon hakkında RTÜK’e şikayette bulunduğunu açıkladı.
Kırklareli’!de beklenen ikinci tepki, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kırklareli Şube Başkanlığından geldi. Dernek Başkanı Hayri Girgin ve Dernek üyeleri Akit Televizyonunu  Basın açıklaması ile kınadı ve Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığına, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret edildiği"  gerekçesi ile suç duyurusunda bulunuldu.
Gerek gazetemize, gerekse  Basına genel açıklama olarak  bu iki açıklamanın dışında herhangi bir açıklama ve  tepki ulaşmadı. Bence bu durum Cumhuriyet şehri Kırklareli’ye yakışmadı...
xxx

ABDULLAH GÜL PARTİ’Mİ KURUYOR?

11. Cumhurbaşkanı  Abdullah Gül;  Kırklareli, Evrensekiz Beldesinde dost ziyaretine  bulundu. Gül, Evrensekiz beldesinde yaşayan arkadaşı Ak Parti  eski milletvekili Faruk Bayrak’ı ziyaret etmek üzere Evrensekiz’e geldiğini açıkladı.
11. Cumhurbaşkanı Gül’ü Kırklareli’de arkadaşı Faruk Bayrak ile Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Evrensekiz Belediye Başkanı Mustafa Nalbant, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya karşıladı.
Abdullah Gül, Cuma namazını  Evrensekiz Merkez Camiinde kıldı. Camide, yoğun güvenlik önlemleri  alındı. Cuma namazını kılan Gül, daha sonra CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Nalbantı makamında ziyaret ettikten sonra hayvancılıkla uğraşan arkadaşı eski Milletvekili Bayrak’ın, Evrensekiz’de bulunan çiftliğine geçti.
Ziyaret, eski Cumhurbaşkanı yeni parti kuruyor, partinin kuruluşunu Kırklareli’den mi başlatıyor  sorusu ile yorumlandı.




Hiç yorum yok: