3 Kasım 2015 Salı

BAHÇELİ NE ZAMAN İSTİFA EDECEK?

Kırklareli Günlüğü

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
Kırklareli’ye 13 yılda ciddi bir yatırım yapılmadı, Kırklareli Ekonomik ve sosyal alanda İlçe’lerinin çok gerisinde kaldı, ülkede Terör arttı, ekonomi bozuldu, Dolar arttı, işsizlik arttı, İğneada’ya nükleer santral yapılacağı açıklandı ama Seçmen, 7 Haziran’da  uyarıda bulunduğu  Ak Parti’ye 1Kasım’da yeniden tek başına iktidar verdi.
  1 Kasım erken genel seçim sonuçları sandıktan,  12 Haziran 2011 yılında yapılan Genel seçim sonuçlarını çıkardı.
12 Haziran 2011 seçimlerinde Ak Parti, %49.9, CHP %25.9 ve MHP %12.9 oy almıştı. 1 Kasım 2015 seçimlerinde tablo 2011’in tekerrürü oldu ve Ak Parti %49.4, CHP % 25.4 ve MHP %11.9 oy aldı.
18 Nisan  1999 seçimlerinde DSP %22.18, MHP %17.97 oy alarak Hükümet olmuşlardı. İki partinin aldığı bu sonuçlar öncesi ülkede bir DSP-MHP rüzgarı esmişti. 1 Kasım 2015’te de Ak Parti rüzgarı esti.
18 Nisan  1999’da kurulan hükümette parti liderlerinin ülke koşullarını iyi analiz ederek  belirledikleri strateji kendilerine iktidarı getirmişti. 1 Kasım seçimlerinde ise Ak Parti’nin seçim stratejisinden ziyade, muhalefetin beceriksizliği ve Devlet Bahçeli’nin uyguladığı seçim stratejisi MHP’lilerin Ak Partiye oy vermesini sağladı. Bence  Ak Parti Devlet Bahçeli’nin bu kıyağına teşekkür etmeli.
7 Haziran seçimlerinin yapıldığı gece çıkıp muhalefete talip olduğunu ve kimse ile koalisyon yapmak istemediğini  açıklayan Bahçeli, ilk geceden köprüleri atmıştı. Oysa MHP seçmeni, MHP’ nin muhalefet  olması için değil, iktidar olması için  oy veriyordu ve bu seçimde muhalefet istemediğini Bahçeli’ye çok iyi anlattı.
MHP oyları, bir çok ilde yarıya düştü. Ekranlara gelen Türkiye haritasında bir tek MHP rengi olmadı. Devlet Bahçeli’nin Osmaniyesinde bile Ak Parti MHP’yi ezdi. Tekirdağ’da her seçim 1 Milletvekiliği garanti olan  MHP bu milletvekilliğini de Ak Parti’ye kaptırdı. Edirne’de %15.61 olan MHP oyları%10.63’e geriledi.  MHP Kırklareli’de de  büyük hezimete uğradı. 7 Haziran seçimlerinde yüzde 21.15 oy alan MHP, 1 Kasım Pazar günü yapılan seçimde ancak 11.9 oy çıkarabildi. CHP’nin oyları %49.39’dan  %55.72’e yükseldi. MHP’nin kaybettiği oylar Ak Parti’nin de oylarının artırmasına vesile oldu. Ak Parti’nin oyları, %23.69’dan  %27.67’ye çıktı.
Kırklareli’de önceki seçim de 50 bin civarında ki MHP oyu  28 bin 776’ya  düştü.
Ve MHP 20 binin üzerinde oy kaybına uğradı. Ak Parti ve CHP’de ki yükseliş, MHP oylarının büyük bölümünün  CHP ve Ak Parti’ye gittiğini  gösterdi.
Ülke genelinde hezimet yaşayan MHP’nin kaybettiği oyların başka partilere kaymasına sebep olarak Genel Başkan Devlet Bahçeli gösteriliyor.
Seçim sonuçları üzerine konuşan Kırklarelili Ülkücülerin büyük bölümü, bu sonuçlardan sonra Devlet Bahçeli’nin zaman geçirmeden istifa etmesi gerektiğini söyledi.
Çeşitli Ajans ve yayın kuruluşları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin istifa edeceğini duyurmasına rağmen, henüz Devlet Bahçeli’den resmi istifa açıklaması gelmedi.
Devlet Bahçeli’nin, sandık sonuçları açıklandığı akşam istifa etmesini bekleyenler,  “Bahçeli ne zaman istifa edecek?” diye soruyor.
Yazım SINIR KENT Gazetesinde yayına girdiğinde henüz  bir açıklama yoktu. Ancak köşe yazım gazetemizde  yayınlandıktan sonra Bahçeli, görevinin başında olduğunu açıkladı. Anlaşıldı Bahçeli ölünceye kadar MHP'nin başında.  Ne hoş. Mübarek olsun. 

  

Hiç yorum yok: