27 Kasım 2015 Cuma

CHP’DE YARIŞ HIZLANDI!

Kırklareli Günlüğü 
Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
Demokrasi Şölenlerinin  yaşandığı Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Kongreleri devam ediyor. Milletvekillerinin ve  Belediye Başkanlarının desteklediği  İlçe Başkan adayları, destekçilerinin kıyasıya mücadele ve çalışmalarıyla Başkan olma gayreti gösteriyorlar.
Yazım yayına hazırladığı saatlerde Babaeski İlçe Başkanlığı Kongresi devam ediyordu. 
CHP Babaeski İlçe Başkan Vekili Erol Mutlu’nun tek aday olduğu seçimde parti üzerinde ki etkinliği bilinen Belediye Başkanı  Abdullah Hacı, günler öncesinden Erol Mutlu’ya  açık destek verdiğini açıklayarak,  adaylığı düşünenlere aday olmayın mesajı verdi…  Gazetemizin basıma yetişeceğinden Babaeski’de ki gelişmelerin yorumunu bir sonra ki günkü yazımda vereceğim.
CHP’de kıran kırana devam eden İlçe kongreleri süreci İl Başkanlığı Kongresi ile son bulacak.
İlçe Kongrelerinde Lüleburgaz, Babaeski, Pınarhisar ve 6 Aralık tarihinde yapılacak olan Merkez İlçe Kongreleri, İl Başkanını  belirleyecek olan  kongrelerin başında geliyor.
İlçe Kongreleri devam ede dursun, İl Başkanının kim olacağı en çok merak edilen konuların başında.
Delege sayısı olarak nerdeyse İl’i ikiye katlayan Lüleburgaz’da Milletvekili Turabi Kayan’ın desteklediği grubun kesin kazanacağı iddia ediliyor. Bir grup ise Turabi Kayan’ın listesinin yıkılacağı görüşünde…
Lüleburgaz’da şimdilik kaydı ile Mevcut İlçe Başkanı Alaaddin Güncer ile Milletvekili Turabi Kayan’ın desteklediği Coşkun Şentürk  Lüleburgaz CHP İlçe Başkanlığı için adaylıklarını açıklayan isimler oldular.
Bu iki adayın yarışından Alaaddin Güncer’in çıkacağını, Turabi Kayan’ın adayı Coşkun Şentürk’ün seçimi kaybedeceğini söyleyenlerin sayısı hızla artıyor.
Henüz resmi bir açıklamada bulunmayan Özgür Kaya’nın da aday olacağı söylentileri var. Özgür Kaya aday olursa, delegelerin bölünmesinin söz konusu olacağı, o vakit Turabi Kayan’ın adayının rahatlıkla kazanacağı görüşü  hakim.
Pınarhisar İlçesinde ki kongre  28 Kasım Cumartesi günü yapılacak. Pınarhisar’da an itibariyle Volkan Ertan tek aday. Tabi ki Cumartesi gününe kadar ikinci bir aday çıkmazsa.
Kırklareli Merkez İlçe’de Kongre tarihi 6 Aralık.  Milletvekili Vecdi Gündoğdu’nun adayı olduğu söylenen Turhan Derici’nin  Merkez İlçe Başkanlığına aday olması an meselesi. Herkes Derici’nin adaylığını resmi olarak açıklamasını bekliyor. Mevcut Merkez  İlçe Başkanı Şener Pekçeer ‘in de yeniden aday olacağı yakın çevresinde konuşuluyor.
Kırklareli İl Başkanlığı için Kadir Gökçe ve Kenan Gürbüz  daha önce aday olacaklarını basınla paylaşmışlardı. Eski Milletvekili Turgut Dibek, Eski Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Gürkan Oras ve Mevcut İl Başkanı Recep Zengin’in aday olacağı  da yoğun bir şekilde konuşuluyor.  Bu isimlerin adaylıklarını açıklamak için İlçe Kongrelerinin sona ermesini bekledikleri söyleniyor.

Önümüzdeki günlerde sona erecek olan CHP  İlçe Kongreleri, Kırklareli’de kimin CHP İl Başkanı olacağını büyük ölçüde gösterecek. 

Hiç yorum yok: