22 Mayıs 2014 Perşembe

PKK sempatizanları Kırklareli Üniversitesini karıştırdı.


Kırklareli Üniversitesinde bir grup terör örgütü yandaşı öğrenci üniversiteyi karıştırdı. Terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan’ın posterlerini açarak yürüyüşe geçen gruba emniyet ve güvenlik güçlerinin herhangi bir müdahalede bulunmadığı görüldü.
Polis Pkk’lı gruba müdahale etmedi

Ülkücü Öğrencilerin ısrarla polise görevlerini yerine getirmelerini söylemelerine ve yürüyüşün terör örgütü propagandası içerdiğini belirtmelerine rağmen herhangi bir sonuç alamadılar. Olayın giderek büyümesi üzerine öğrencilerin de tepkisi artmaya başladı.
Güvenlik güçlerinin müdahale etmemesi üzerine okulda toplanan bir grup Ülkücü  öğrenci terör örgütü yandaşlarına müdahalede bulundu. PKK’lıların da karşılık vermesiyle ortalık bir anda savaş alanına döndü.
Kampüse jandarma girdi

Çıkan kavgada bıçak, satır, zincir ve sopaların kullanıldığı görüldü. Güvenlik güçlerinin olayları yatıştırmakta yetersiz kalmaları üzerine kampüse jandarma girdi. Jandarmanın müdahalesi sonrasında olaylar kontrol altına alınabildi.
Gerginlik kente sıçradı

Üniversitede yaşanan olay Kırklareli’nde de infial yarattı. Terör örgütü yandaşlarının kent merkezinde de yürüyüş yapabilecekleri konusunda vatandaşların da cevap vermek için  toplanmaya başladığı bildiriliyor. Şehirde güvenlik güçlerinin alarm durumunda olduğu belirtilirken geniş güvenlik önlemleri alınıyor.
Harbedeler de 4 kişi  yaralandı

Kırklareli üniversitesi’nin Kavaklı yerleşkesinde PKK’lılar ile Ülkücüler  arasında çıkan kavgada 21 yaşındaki Tugay T. ile 23 yaşındaki Mesut A.’nın yanı sıra 23 yaşındaki Şemdin Ş. Şirin G. jandarma eri A.K. ve jandarma uzman çavuş B.Ö. yaralandı. Yaralılar çağrılan ambulanslarla Kırklareli devlet hastanesi’ne kaldırıldı. Kırklareli devlet hastanesinde tedavi altında olan öğrencilerden Şemdin Ş.’nin boynuna aldığı ağır darbe sonucu durumunun ciddi olduğu öğrenildi.
                                                                                                                  Kaynak:haberdokuz.com



Hiç yorum yok: