8 Mayıs 2014 Perşembe

Ölüme Davetiye!


Başta Demirköy Kaymakamı olmak üzere yetkililer acaba tedbir almak için neyi bekliyor? Birilerinin ölmesini mi?

Gülcan Kutlu-Kırklareli'nin Demirköy İlçesi Karaman yolu ve Demirköy İlçesi ana yol girişinde başıboş gezen büyük baş hayvanlar kazalara neden olurken ölüme davetiye çıkarıyorlar.
Yolların virajlarla dolu olması sürücüler için risk oluştururken, yollarda başı boş gezen ve kimsenin umurunda olmayan büyükbaş hayvanlarda riski arttırarak meydana gelen kazaların baş aktörü olmaya devam ediyor.
Yakınmalarını dile getiren vatandaş; “Özellikle yaz sezonunun gelmesi sebebiyle trafiğin artmasından dolayı Kaymakamlığın gereken önlemleri almasının  zamanı geldi. Yolda dolaşan büyük baş hayvanlar yüzünden kaza yapma  korkusundan rahat araba kullanamaz olduk. Yolda sürekli karşımıza çıkan hayvanların ne yapacaklarını kestirmeye çalışarak yanlarından geçmeye çalışıyoruz.  Ancak  aniden önümüze çıktıklarında panikliyoruz.  Yetkililerin harekete geçmeleri için ölümlerin mi yaşanması gerekiyor?”  Diyerek durumun vahametini dile getiriyorlar.
Bölgede sürücülerin zor anlar yaşaması, yollarda Allah’a emanet seyretmesi ise bu konuda defalarca haber yapmamıza rağmen yetkilileri harekete geçirmiyor.
Başta Demirköy Kaymakamı olmak üzere yetkililer uyuyor mu? Tedbir almak için neyi bekliyorlar? Halkın büyük şikayetlerine konu olan salma gezen hayvanlarla ilgili bir tedbir almak için birilerinin ölmesi mi bekleniyor?
Demirköy'de büyük baş hayvan yetiştiricilerinin hayvanlarını başıboş yollara bırakmasını engellemek bu kadar mı zor?

Bu soruları soran vatandaşlarımız, Kaymakam beyin, ölüme davetiye çıkaran  bu  durum karşısında artık harekete geçmesini, başı boş gezen hayvan sahiplerine hayvanlarını yollara bırakmama konusunda gerekli uyarıları yaparak tehlike saçan bu durumu sonlandırmasını istediklerini söylüyorlar

Hiç yorum yok: