21 Mayıs 2014 Çarşamba

Mahalle Bakkalından Keman resitali


Faruk Ceylan-Malkara Gazibey Mahallesinde Bakkallık yapan Fahrettin Canbaz müşterilerine Keman resitali veriyor. (Resital: Tek bir sanatçının tek bir çalgı ile verdiği konser.)
11 metrekarelik dükkanında ziyaret ettiğimiz Fahrettin Canbaz Marketlerin acımasız tekeline rağmen ayakta durmaya çalışan ender Mahalle Bakkallarından biri.
Geçmişte yüzlerce Bakkalın bulunduğu Malkara’da Marketlerle rekabette yenik düşen Mahalle Bakkalları bir bir dükkanlarını kapatırken, Fahrettin Canbaz inatla ayakta durmaya çalışan ender Bakkallardan…
Bakkal Canbaz;  Keman, Ut, Cümbüş ve bağlama çalıyor ve bunları çalmak için hiçbir eğitim almamış. Tamamen kulaktan duyarak , kendi başına öğrenmiş ensturaman çalmayı.
Zaman zaman  dükkanına gelen müşterilerine keman çaldığını söyleyen Fahrettin Canbaz; “ Adımız Mahallede Kemancı Bakkala çıktı. Müşterilerimiz onlara keman çalmamdan memnun. Bende müziğin duygusunu onlarla paylaşmaktan memnunum. Kemanın işime katkısı var mı? Çok ciddi boyutta bir katkısı yok ama Kemancı Bakkal olarak tanınmam, dükkanımıza gelenlerin Kemanımın nağmelerinden etkilenerek mutlu olmaları beni de mutlu ediyor. “dedi.
Sohbetimizden sonra verdiği Keman resitali ile kulağımızın pasını silen, bizleri duygulandıran Keman virtiözü (Virtiöz: bir ünvan gibi kullanılsa da, kabiliyetli,becerikli anlamını içerir.)Fahrettin Canbaz’a teşekkür ettik ve iş yerinden ayrıldık.


Hiç yorum yok: