19 Mayıs 2014 Pazartesi

İğneada sezonu erken açtı.


Gülcan Kutlu-İstanbul'un yanı başındaki cennet İğneada sahilleri bu yıl geçen yıla göre daha renkli bir sezonun sinyallerini veriyor. Yaklaşık iki haftadır devam eden serin ve yağışlı havanın ardından sıcaklık değerlerinin yükselmesi ile birlikte İğneada plajı hareketlendi.
Güneşli havayı gören yerli turistler sahile ve çay bahçelerine akın ettiler. İstanbul, Tekirdağ ve Edirne'ye yakınlığı ile tatilcilerin gözdesi olan İğneada da sezon hazırlıkları devam ederken, havanın güzel olmasını fırsat bilen deniz severler gün boyunca sahilde, parklarda ve piknik alanlarında eğlendiler.  Termometrelerin hava sıcaklığını 22 derece olarak ölçtüğü İğneada'da yazdan kalma hafta sonu yaşandı. İğneada da sezonun erken başlayabileceğini söyleyen turistler, havaların güneşli ve sıcak olması sebebiyle  böyle güzel bir günü kaçırmamak için çocuklarıyla sahillere, park alanlarına ve piknik yerlerine akın ederek güneşin tadını çıkardılar. Turistler piknik yaparak, çocuklarıyla parklarda vakit geçirerek, sahilde yürüyüş yaparak ve sahilde denizi seyrederek hatta bir bölümü deniz suyunun soğuk olmasına aldırmadan denize girerek İğneada da güzel bir gün geçirdiler.
Kışın etkisinden kurtulduklarını belirten yerli turistler, '' Çocuklar da biz de soğuk ve yağışlı havalar yüzünden evlere kilitlendik. Hem çocuklar hem de biz biraz vakit geçirelim diye düşündük. Bu güneşli günün tanını çıkarabilmek için İğneada'ya geldik. İğneada doğası ile harika bir yer. Pikniğimizi yapıp sonra denize girebiliyoruz. Denizi çok temiz, kumsalı ise harika''dediler.
Neşeli tavırları ile plaja renk katan turistler, yazdan kalma bu güzel günün anısına hatıra fotoğrafları çektirdiler. Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte özellikle hafta sonları İğneada plajlarının bundan sonra daha kalabalık olması bekleniyor.



Hiç yorum yok: