7 Mayıs 2014 Çarşamba

Keşan Belediye Başkanı Özcan’dan Pazar yeri yıkımının ertelenmesine cevap


“2006 yılından bu yana 1/25 binlik planları bekliyoruz.  8 yıldır bitirilemedi.  Planlar yapılmadan hiç bir şey yapamayız.”

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Yerel bir gazetenin   3 Mayıs 2014 tarihli sayısında yer alan “Erikli’deki erteleme kararıyla ilgili suç duyurusunda bulunulacak” başlıklı haberine cevap verdi.
 Erikli Sahili’nde bulunan, mülkiyeti davalı olan 1844-1845-1846-1847 numaralı parseller üzerinde geçici kurulu pazaryerindeki dükkanlar hakkında, Türk Ceza Kanunu’nun “İmar kirliliğine neden olma” başlıklı 184. Maddesi gereğince Keşan Belediye Başkanlığı tarafından yıkım kararı alınmış, ancak alınan karar doğrultusunda; Keşan belediyesi tarafından Pazaryerinin yıkımı, sezon sonuna ertelenmişti. Bu erteleme kararının uygulanması durumunda ise Mal Müdürlüğü’nün Keşan Belediyesi hakkında mahkeme kararını infaz etmemesi nedeniyle suç duyurusunda bulunacağı açıklanmıştı.
Konuyla ilgili kendisiyle görüştüğümüz Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, suç duyurusunda bulunulduğunu, ancak kimsenin esnafı düşünmediğini dile getirdi.
 Erteleme kararını esnafın mağdur olmaması için aldıklarını belirten Başkan Özcan“Sezon sonunda burasını yıkacağız. Herkes karıştırıyor. Kabak. esnafın başına patladı.  Erikli’nin imar planlarını bu güne kadar bitiremediler. 1/25 binlik planlar 8 yıldır bitirilemedi. Böyle olunca da tekrardan imar plan revizyonu yapamıyoruz. Bu yol açılsa, ben oraya Yayla’da yaptığım gibi güzel bir pazaryeri yapacağım. Planlı, projeli güzel bir yer olacak. Ama yapamıyorum. Plan tadilatı da yapamıyorum. Niye Yayla’da yaptıkta oraya yapmıyoruz? Çünkü 2006 yılından bu yana planları yapmalarını bekliyoruz. Planlar yapılmadan hiç bir şey yapamayız. Millet alıştı artık her şeye suç duyurusunda bulunmaya ama esnafı düşünen yok.” dedi.Başkan Özcan, Keşan Çok Amaçlı Pazaryeri Projesi’nin müteahhitleri ile görüşmelerinin devam ettiğini   belirterek; proje inşaatının tekrar eski hızla hayata geçtiğini  dile getirdi.Başkan Mehmet Özcan geçtiğimiz günlerde katıldığı  Marmara Belediyeler Birliği  toplantısında yapılan seçimde Marmara Belediyeler Birliği Çocuk Hakları Komisyonuna seçildi.

Hiç yorum yok: