16 Nisan 2014 Çarşamba

Tekirdağ Büyük Şehir Belediye Başkanı Albayrak; “Tekirdağ İstanbul’un arka bahçesi değil , Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olacaktır.”


Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Murat Yayın-Tekirdağ’ın Büyük Şehir Belediyesi olması ve Kadir Albayrak’ın da ilk Büyük Şehir Belediye Başkanı ünvanına sahip olması ile kendisini Makamında ziyaret ettik.  Başkan Albayrak  bizleri çok mütevazi ve samimi bir şekilde karşıladı.
9 İlçe’si bulunan Tekirdağ’ın İlçe sayısının 11’e çıkması, 257 Köy ve 23 Beldenin Büyük şehir Belediyesine bağlanması ile sistemin oturana kadar  bir takım sancıların yaşanacağını, yeni yapılanmanın personel olarak da,  zaman olarak da oluşma sürecinden sonra hizmet ve yatırımların başlayacağını hatırlattığımız Başkan Albayrak’a,  bu sancılı dönemden geçişin ne kadar bir zaman alacağını sorduk.
Başkan Kadir Albayrak,  normal bir Belediye iken, Büyük şehir Belediyesi olmanın zorluklarının bilincinde olduklarını, sürecin çok kolay olmayacağını ancak kendilerine güvendiklerini belirterek, Büyük şehir yapılanmasını  kısa zamanda gerçekleştireceklerini  ifade etti ve  sorumuzu şöyle cevapladı;
“Tekirdağ yeni bir yerel yönetim modeli ile tanışıyor. Bu yeni yerel yönetim modeli Büyük Şehir olmamızdan kaynaklanıyor. Tekirdağ’ın eskiden dokuz İlçesi vardı.  Şu anda on bir İlçesi oldu.  Çorlu ikiye bölündü Ergene ve Çorlu oldu. Çerkezköy ikiye bölündü. Kapaklı ve Çerkezköy oldu.
Şu anda Tekirdağ’ın  874 bin 574  nüfusu oldu.  Sistem olarak 257 Köyün, 23 Beldenin Mahalleye dönüştüğü yerde 354 Mahallesi olan 6 bin 313 kilometre kare alana sahip olan bir İl oldu Tekirdağ.
Bu İl’in tamamına hizmet edecek olan Tekirdağ Büyük Şehir Belediyesidir. Hizmet sahamız çok büyüdü.
İlk Belediye Meclis toplantımızı ayın 18’inde, Cuma günü  (bu gün) yapacağız.  Bu yeni sistemin oturması ve tam olarak yürümesi için 6 aylık bir zaman belirledik. 6 ay içinde organizasyon şemasını  oturtmayı
hedefliyoruz.  İlk yüz günde de sistemi çalışır aşamaya getirmeyi planlıyoruz.
Hazırlıklarımız ve kadrolaşma çalışmalarımız devam ediyor. Ondan sonra proje kitapçığımızda bulunan 5 sektörde, Tarım ve hayvancılık, Sanayi vizyonu, Üniversite vizyonu ve  proje vizyonu ile taahhüt ettiğimiz hizmetleri  hayata geçirmeye başlayacağız.
11 İlçemizle Büyük şehrin koordinasyonunu sağlayacağız.  İlk olmanın sıkıntıları mutlaka olacak. Yeni bir sistem, yeni bir yapılanma, yeni bir düzen oturtulacak.  Ancak biz  Büyük Şehir olmanın tarihsel sorumluluğunu üzerimize alarak yola çıktık. Kendimize güveniyoruz.  Halkımız bize güvendi ve bu görevi verdi, güvenmeye devam etsinler. Tekirdağ İstanbul’un arka bahçesi değil , Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olacaktır. “ dedi.


Hiç yorum yok: