12 Mayıs 2012 Cumartesi

Lüleburgazspor 3.lige veda etti



Faruk CEYLAN  Kırklareli”nin 3.lig 1. guruptaki temsilcisi Lüleburgazspor Ümraniyespor”a 3-1 yenilerek Amatör kümeye düştü.

Siyami Aslan Başkanlığında , 2006-2007  sezonunda  3.l profesyonel lige yükselen Kırklareli”nin yeşil kırmızılı ekibi Lüleburgazspor son iki sezondur ilgisizlikten büyük sıkıntılar yaşamış, kayyuma giderek kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı.

Başsız kalan Lüleburgazspor”da  Başkan Siyami Aslan çok yalnız kaldığını, iki yıl önce 2.lige yükselme maçlarına bir tek yöneticinin gelmediğini ve son maçta 2.ligin kapısından döndüklerini, bu kadar ilgisizlik karşısında kulüp Başkanlığını bıraktığını ve aday olmayacağını açıklamıştı. Ancak kulübün kayyuma giderek kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalması karşısında sezon başında yapılan kongrede tekrar Başkanlığa getirilmişti. Başkan Aslan bu sezon her fırsatta kulübün büyük bir ilgisizlik içinde olduğunu tek başına kulübü ayakta tutmasının mümkün olmayacağını belirterek, Kamu kurumlarından ve Lüleburgaz”lılardan destek istemişti. Kendisiyle sezonda yaptığım görüşmelerde Başkan Aslan Takıma kimsenin sahip çıkmadığını söyleyerek, ”Ortada kalmasın, kapanmasın diye sarf ettiğim gayretler yeterli olmayacak küme düşücek,yazık olacak” demişti.

 Geçmişi muhteşem başarılarla dolu Lüleburgazspor  Deplasmanda oynadığı ve 3-1 yenildiği Ümraniyespor maçıyla 3.lige veda etti. 34 puanlı Gebze ve Kırıkkalespor 3.ligde kalmayı başardı.

Lüleburgazspor 1967 yılında Lüleburgaz’daki iki  köklü kulübü Adaletspor ve Yeşilovaspor’un birleşmesi ile kuruldu.
Lüleburgazspor kurulduğu ilk yıl Türkiye 3. Ligi’nde mücadele etmeye başladı. Tam 5 yıl sonra 1971 – 1972 sezonunda ilk şampiyonluğunu kazandı ve artık 2. ligdeydi.

1973 – 74 sezonunda tecrübesizliğinden dolayı 3. lige geri döndü. 5 yıl aradan sonra tekrar şampiyon olarak 1978 - 79’de Türkiye 2. Ligi’ne yükseldi. 1985-86 sezonunda tekrar küme düşen Lüleburgazspor, 3. Şampiyonluğu için tam 9 yıl bekledi. 1994-95 yılında son haftaya girilirken lider Eyüpspor'un berabere kalmasının ardından Keşanspor'u 2-0'la geçen Lüleburgazspor adını bir kez daha 2.lige yazdırdı. 1 yıl aradan sonra istikrarı yakalayamayan Lüleburgazspor, tekrar 3.lige düştü. 2001-02 sezonunda da Amatör Küme’ye düşen Lüleburgazspor, 2006-07 sezonunda Kırklareli Süper Amatör Lig'de şampiyon olduktan sonra, Ankara'da ki terfi maçlarında da şampiyon olarak yeniden 3.lig'e yükseldi.
Lüleburgazspor’u 40 yıllık tarihinde tüm Türkiye’ye tanıtan başarıları 1979-80 sezonunda Türkiye Kupası’nda geldi. Kupada önce Beşiktaş'ı eleyen Burgaz, çeyrek finalde de Fenerbahçe'yi eleyerek yarı finale kadar çıktı ve Altay ile oynadığı ilk maçı Lüleburgaz'da 4-1 ve İzmir'de oynanan 2. maçı 2-1 kaybetti.


Hiç yorum yok: