20 Mayıs 2012 Pazar

Eğitim İş Kırklareli Şube Başkanlığı DingiloğluParkı önünde yapılan Basın açıklamasıyla Ak Partiye uyarıda bulundu

Faruk CEYLAN-Vedat DURMAZ
Kırklareli Eğitim İş Sendikası Dingiloğlu parkı önünde Basın açıklaması yaptı. Sendika üyeleri ve vatandaşın büyük ilgi gösterdiği Basın açıklamasında Hükümete uyarıda bulunuldu ve Grev çağrısı yapıldı.
Kırklareli Eğitim İş Sendikası Şube  Başkanı Hayri Girgin yaptığı  Basın açıklamasında şunları  kaydetti;
“Bugün 4688 sayılı yasadan kaynaklanan siyasal İktidarın 3+3 dayatması ile karşı karşıya kalınmıştır. 2002 yılında iktidara geldiklerinde yaklaşık 2584 dolar gayri safi milli hasıla olduğunu, 2012 yılında ise bunun yaklaşık 4 kat artarak 10.444 dolara geldiğini ve ülkenin rekorlar kırarak büyüdüğünü iddia eden siyasi iktidar, iddiaları doğru ise emekçilere büyümeden ve kalkınmadan pay vermelidir. Bu durumda kalkınma payı % 400 zam olarak memura, emekliye işçiye ve tüm çalışanlara yansımalıdır. Ancak bu kalkınmanın sanal olduğu, üretimden kaynaklanmadığı ve borç alınarak gerçekleştiği ve borçlarımız 2002 ye göre azalmamış, aksine katlanarak artmış ise Bütçede memura, emekliye, çalışana verecek para kalmamış ise; Bu durumda halk kandırılmakta, topluma doğru bilgi verilmediği anlaşılmaktadır.
Ülkede üretime dayalı kalkınma durmuş, sıcak para politikaları ve dış borçlarla halkımıza sanal bir büyüme görüntüsü verilmiştir. Halkımızın büyük çoğunluğu asgari ücretle köle olarak çalışmakta, tarım işçileri açlık sınırında karın tokluğuna çalıştırılmaktadır. Emekli ay sonunu getirememekte ve torunlarına harçlık verememektedir.  Memur kredi kartları ve bankalarla boğuşmakta, Okullarda çocuklara dağıttığı sütü bozuk çıkan AKP, olan biteni sadece seyretmektedir. Demokratik tepkisini dile getiren kitlelere GAZ vermekte, coplamakta ve açıkça faşizan, antidemokratik, dikta bir yönetim sergilemektedir. 
3+3 teklifini şiddetle reddediyoruz. AKP’nin Türkiye ekonomisi ile ilgili halka çizdiği pembe tablo doğru ise; Birleşik Kamu İş Konfederasyonu büyümeden payını istemektedir. Elektriğe, doğalgaza ve temel ihtiyaç maddelerine yapılan zam oranı kadar, yani en az %25 oranında zam verilmesini ve bu zammın asgari ücretliye, memura, emekliye, işçiye ve tüm çalışanlara yansıtılmasını istiyoruz. Diğer konfederasyonları derhal bu oyunun parçası olmaktan uzaklaşmaya ve masadan kalkmaya çağırıyoruz. Siyasal iktidar kendi yazdığı oyunu, yalnız başına oynamalıdır. Konfederasyonlar bu oyuna ortak olmamalıdır.Birleşik Kamu İş olarak AKP’yi bir kez daha uyarıyoruz ve Konfederasyonlara çağrıda bulunuyoruz.

Gelin tüm konfederasyonlar olarak aramızdaki etnik, dini, siyasi, örgütsel her türlü farklılığı bir kenara bırakarak, sınıf temelinde birleşelim, Emek Cephesi oluşturalım,  tarihini ve süresini birlikte belirleyeceğimiz GREV’İ örgütleyelim, ILO sözleşmelerine dayalı haklarımızı kullanalım, haklarımızı meydanlarda söke, söke alalım.

Bu bağlamda;  23 Mayıs 2012 günü de, emek örgütleri ile birlikte üretimden gelen gücümüzü kullanacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyor Tüm halkımızı emekçilerin bu onurlu talebini desteklemeye çağırıyoruz..!

Hayri Girgin”in Basın açıklamasından sonra toplantı olaysız bir şekilde sona erdi.

Hiç yorum yok: