1 Mayıs 2012 Salı

Kıvanç Kurtar Kırklarelispor”un Şirketleşmesi için çalışmalara başladı.


Faruk CEYLAN-Vedat DURMAZ- Kırklarelispor eski Kulüp Başkanı  Günay Restaurant”ın sahiplerinden Kıvanç Kurtar Kırklarelispor”un Şirketleşmesi için kolları sıvadı.
Kırklarelispor”un en zor günlerinde ortada kalıp kimsenin sahip çıkmadığı, 1 TL. Parasının bulunmadığı gibi borç batağında yüzüp transfer yasağının olduğu dönemde ateşten gömleği giyerek, alt yapıdan çocuk yaştaki futbolcularla sahaya takım çıkararak, Kırklarelispor”u kapısına kilit vurulmaktan kurtaran eski Başkan Kıvanç Kurtar,Kırklarelispor”un Genel Kurulda Şirketleşmesi için alınan karar çerçevesinde Yeşil Beyazlı kulübün şirketleşme çalışmalarını başlattığı müjdesini gazetemizi telefonla arayarak verdi.
Kurtar İstanbul”daki iş adamı arkadaşlarını bir araya getirip milyon dolarları bulan bir bütçeyle, Vali,Belediye Başkanı,Sivil Toplum Örgütleri ve Kırklarelispor”lu yöneticilerle şirketleşme konularını görüşmek üzere Kırklareli”ne geleceğini söyledi.
 Kırklarelispor”un uzun yıllar kaldırılamayan transfer yasağı sebebiyle, taransfer yapamadığı için önce 2.ligden 3.lige, sonrada amatör kümeye düşmesinden sonra kulübün başına geçerek kapanmaması için gençlerden oluşturduğu kadroyla gerçekleştirdiği yaşama mücadelesinde önderlik yapan Kurtar, en büyük mücadeleyi de Federasyonun transfer yasağını kaldırarak Kırklarelispor”un önünü açmasıyla vermişti. Transfer yasağı kalkan Kırklarelispor”u alan yeni yönetimin önündeki en büyük engel kalkmış, yapılan genç taransferlerle Kırklarelispor profesyonel lige yükselmişti. Ardından da bu gün bulunduğu yer olan 2.lige.
Kırklarelispor”un transfer yasağı kaldırılmamış olsaydı beklide bu gün hala amatör kümede olacaktı.
Eski Başkan Kurtar renklerine aşık olduğu Kırklarelispor”un önce Bank Asya, ardından süper lige çıkması için her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduğunu, bunun içinde Kırklarelispor”un şirket olmasının gerekliliğine dikkat çekerek “ Çocukluğum, gençliğimin en güzel yılları Kırklareli”nde geçti. Kırklarelispor kurulduğunda bende ağabeyim Güvenç”te bu takımın formasını giydik. Kırklarelispor”un  ilk futbolcularındanız. Yıllarca terimizle katkı sağladığımız Kırklarelispor”a şimdi de sağlayacağımız maddi kaynaklarla desteğimizi devam ettirmek istiyoruz. Bunu da mutlaka gerçekleştirecek ve Kırklarelispor”un süper lige çıkması için çalışacağız.  Kırklarelispor  kısa vadede bu hedefteki yerini alacak ve adı Fenerbahçe,Galatasaray, ve Beşiktaş takımlarıyla birlikte anılacaktır.” Dedi.

Hiç yorum yok: