15 Mart 2012 Perşembe

MHP İl Tarım Komisyonu Başkanı Uysal Cengiz'in acı günü

Merhum M.Ali Cengiz (Ortada)
Faruk CEYLAN- Kırklareli-Anayurt-MHP Kırklareli Tarım Komisyonu Başkanı Uysal Cengiz’in ağabeyi olan Mehmet Ali Cengiz vefat etti. M.Ali Cengiz’in vefatı Kırklareli’ni yasa boğdu.
Geçirdiği rahatsızlık sonucu kısa zamandır tedavi gördüğü İstanbul Cerrahpaşa Hastanesi’nde hayata gözlerini yuman Mehmet Ali Cengiz’in cenazesi, Kırklareli Büyük Camiin’deki yoğun kalabalıkla kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığında toprağa verildi.
Mehmet Ali Cengiz’in yakınları ve sevenleri ile MHP Kırklareli Tarım Komisyonu Başkanı Uysal Cengiz’i bu acı gününde yalnız bırakmadı.
Kırklareli Büyük Camii de saf tutmaya yer kalmadı.
Cenazeye Kırklareli MHP İl Başkanı Şaban Savaşan, MHP il ve ilçe yöneticileri, Siyasi partilerin temsilcileri, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri, merhum M.Ali Cengiz’in  yakınları ve çok sayıda  Kırklareli’li vatandaş katıldı.

MEHMET ALİ CENGİZ KİMDİR?

1942 yılında Kırklareli’nin Kızılcıkdere Köyü’nde doğan Mehmet Ali Cengiz, askerlik dönemine kadar köyde çiftçilikle uğraştı. Askerlikten sonra Hollanda’ya işçi olarak çalışmaya gitti. Hollanda’da altın-gümüş kaplama fabrikasında çalışırken, toprağa olan bağlılığı ve içindeki toprak aşkı ile Hollanda’da bir fidan üreticisinin yanında ek iş yapmaya başladı.
1967 yılından 1985 yılına kadar Hollanda’da çalıştıktan sonra, memleket özlemi ile Türkiye’ye kesin dönüş yaptı.  Kırklareli’nde Trakya Botanik adlı  ilk fidan satış yerini açtı. Ardından EURO fidancılık şirketini kurarak Avrupa da edindiği bilgi birikimini memleketinde kullandı.  Uzun yıllarca hem tedarik, hem üretşicilik ve bunun yanında peyzaj işi ile uğraştı. Esin ve Ersin adında iki çocuğu olan M.Ali Cengiz, insanlara devamlı yardımcı olması ile Kırklareli’nde çok sevilen renkli bir kişilikti.  

Hiç yorum yok: