20 Mart 2012 Salı

BASK İl Temsicisi Demirel; "Unutmayacağız, unutturmayacağız"



BASK Kırklareli İl Temsilcisi Rıdvan Demirel 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Gününde bir mesaj yayımladı. Demirel açıklamasında şunları söyledi;

"Çanakkale deniz ve kara savaşları; Büyük Türk Milletinin, emperyalistlerle tarih önündeki en büyük hesaplaşmalarından biridir. Türk ordusunun bu savaşta, çağın en modern silah donanımına sahip olan düşman kuvvetlerine karşı kahramanlık destanı yazması, şüphesiz ki; Mehmetçiğin iman ve cesaretinden, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atütürk'ün askeri dehasından kaynaklanmaktadır. Çanakkale Savaşları, 1. Dünya Savaşının seyrini değiştiren, tarihe "Çanakkale Geçilmez" sözü ile yazılan büyük bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferi, Büyük Türk Milletine, Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiştir. Çanakkale; Bu destanı yazan kahraman Türk Ordusunun savaşta dahi insanlığını unutmadığını tüm dünya milletlerine gösterdiği bir yerdir. İnsan olmanın, insana saygı duymanın, vicdan sahibi olmanın, zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığını, kahraman Türk ordusu tüm dünyaya Çanakkale'de göstermiştir. Yaralı düşmanı hastaneye sırtında götüren, vurduğu düşman gemisinden denize düşen askerlerin kurtulabilmesi için top ateşini kesen Mehmetçik, tüm dünya uluslarının gönlünde saygınlığını abideleşmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale'de şunu çok iyi gözlemlemiştir ki, söz konusu "Vatan Topraklarını Savunmak" olduğunda, Mehmetçik gözünü kırpmadan ölüme gitmiş, şehit olmuştur. Türk askerindeki bu "Yüksek Ruh Hali" bağımsızlık mücadelemizin de kıvılcımını ateşlemiştir. 18 Mart Çanakkale Zaferi, zamanın en güçlü emperyalist haçlı orduları ve müttefik donanmasına karşı, 253 bin şehit ve yüz binlerce gazi kanları ile kazanılmış, tarih sayfalarına altın harflerle yazılmıştır.

Çanakkale' de ve Kurtuluş savaşında hak ettikleri tokatı yiyen emperyalist kan içiciler, bu yenilgileri hazmedemeyip belki başka yöntemlerle yine gelmeyi deneyecekler fakat unutmasınlar ki Türk Milleti, oynanan bütün oyunların farkındadır ve gerekirse şehit kanları ile vatan yapılmış bu toprakları ve bağımsızlığımızı korumak için kanının son damlasını vermeye hazırdır. Bize bu toprakları kanları ve canları pahasına armağan eden, başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. 18 Mart 1915 tarihini Türk Milleti olarak asla unutmayacağız, unutturmayacağız."
Kaynak:Önadım haber

Hiç yorum yok: