2 Mart 2012 Cuma

Kırklareli İşçi Partisi’nden Basın açıklaması

Faruk Ceylan
İşçi Partisi İl Başkanı Halil Göçen parti binası önünde yaptığı basın açıklamasında, partilerinin Genel Başkanı Doğu Perinçek’e savunmasından 2 yıl, 2 ay, 7 gün ceza verildiğini, Perinçek’in toplam cezasının 20 yılı bulduğunu söyledi. İl Başkanı Göçen Basına yaptığı açıklamada;
“Silivri Sulh Ceza Mahkemesi tarafından İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e savunmasından dolayı 2 yıl, 2 ay, 7 gün hapis cezası daha verildi. İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek’e daha önce de hakkında açılan 5 ayrı davada, toplam 16 yıl 7 ay, 28 gün hapis cezası verilmişti.Böylece şimdiye kadar savunmadan dolayı verilen cezalar 20 yılı buldu. Yine aynı nedenlerle açılan ve devam etmekte olan diğer davalarda, 20 yılı aşkın hapis cezası daha isteniyor.
Ayrıca Perinçek hakkında savunmasında söylediği sözlere ilişkin, henüz dava aşamasına gelmemiş çok sayıda soruşturma da devam ediyor. Doğu Perinçek, Mahkemede kendisini değil Türkiye'yi savunmakladır. Doğu Perinçek'e verilen bu ceza kararlarının hepsinin altında, yeni HSYK tarafından atanan yargıçların imzası var.
Bizler Sayın Perinçek'in savunmalarında söylediği her sözü aynen tekrarlıyor ve altına imzamızı atıyoruz. Bunu Adalet Bakanlığı'na çekeceğimiz faks ve telgraflarla bildiriyoruz” dedi.
Basın açıklamasından sonra İşçi Partisi İl Başkanı Göçen daha İşçi partililerle birlikte PTT Kırklareli şubesine gitti ve Perinçek’in savunmasının aynısnıı, partililerin imzasıyla Adelet Bakanlığı’na gönderdi.






Hiç yorum yok: