21 Mart 2012 Çarşamba

Kırklareli Belediye Başkanı Çağlayan Kırklareli’nin Turizmden yeterli payı alması gerektiğine dikkat çekti.


Faruk CEYLAN-Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan,Trakya  Kültür Odaklı Gelişim ve Eylem Planı toplantısında Trakya'nın tarihi ve kültürel mirası ile doğal güzelliklerini kullanarak yerli turizmden yeterli payı alması gerektiğine dikkat çekerek,  Trakya'nın yerli turizmden çok az pay aldığını söyledi.
Kırklareli'nin yerleşim birimi olarak M.Ö. 6 bin yıl öncesine dayandığını anlatan anlatan Başkan Çağlayan;

 "Trakya bölgesi tarih süresince binlerce yıl çok değişik kavimlerin ve devletlerin hüküm sürdüğü bir alan olmuştur. Roma ve Bizans döneminin de uzun süre hüküm sürdüğü Trakya,1360 yılından sonra Osmanlı İmparatorluğu'na geçiti. En az 400 yıl çok sakin bir dönem geçirdi. Trakya'nın stratejik önemi yanısıra, toprakları  da çok verimlidir. İnsanları kültür düzeyi yüksek, yasalara saygılı, hoş görülü ve çalışkandır, eğitime büyük önem verilir,halkın %99’undan fazlası okur yazardır. Ancak Kırklareli’de, Trakya’da tarihi ve kültürel zenginlikleri ile yerli turizmden yeterl,i payı alamamaktadır.” dedi.
Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’da Kırklareli'nin  Bulgaristan'a sınır, komşu  bir il olduğunu belirterek, yerli ve yabancı turistleri Kırklareli’ne davet etti.

Hiç yorum yok: