18 Mart 2012 Pazar

Kırklareli MHP Merkez İlçe Başkanlığına yeniden Kürşat Yamaner seçildi.


Faruk CEYLAN- Kırklareli-Aanayurt-MHP Kırklarekli Merkez İlçe Başkanlığına yeniden Kürşad Yamaner seçildi. Kırklareli Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Divan Başkanlığı’na MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Reşat Doğru, Başkan Yardımcılığı’na ise MHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Av. İbrahim Güleryüz ve MHP Pınarhisar İlçe Başkanı Ümit Çalık seçildi.

Yönetim Kurulu Faaliyet raporu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mesajı okundu. Kongreye katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Reşat Doğru, yaptığı konuşmasında, MHP var olduğu sürece hiçbir kimsenin Türk Bayrağını indiremeyeceği ve hiçbir kimsenin de okunan ezanları susturamayacağını söyledi.

Doğru; “Yapılan kongrenin ülkemize, Türk İslam Dünyasına, partimize ve bu güzel şehrimize hayırlar getirmesini yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Yapmakta olduğumuz olağan kongremiz inşallah Trakya’mızda ülkemizde yeni hedeflere ve yeni güzelliklere sebep olur. Ülke genelinde her tarafta kongrelerimizi yapıyoruz. Bugün itibariyle yaklaşık 800 ilçemizde, ilçe kongrelerini tamamlamış olacağız. İl Başkanlığı kongrelerini de yoğun bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Ankara’da büyük bir kongre yapacağız ve bu kongre dünyanın her tarafına çok büyük mesajlar verecek. 18 Mart tarihi yüce tük milletinin tarihinde çok önemli günlerin olduğu bir zaman sürecidir.

Afganistan’da Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir tane helikopteri düştü. Gerçi düştü diyoruz ama bazı kaynaklar düşürüldüğünü söylüyor. 12 tane kahraman askerimiz şehit oldular. Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diyoruz. Onunla birlikte 18 Mart bizim için çok önemlidir. Çanakkale, Türk milletinin vatanseverlik ve hürriyet destanıdır. Çanakkale yedi düvele karşı vermiş olduğu savaştan ziyade büyük bir kurtuluş mücadelesidir. Kurtuluş savaşının temelleri Çanakkale geçilmeze atılmıştır. Çanakkale’nin her bölgesi, her yeri karış karış tarih doludur. Biz tüm Türkiye’de Çanakkale Geçilmezi anarken, bazıları da nevruz bayramlarını kutlayarak neredeyse aynı güne denk getirerek Türk Milleti’ne saldırılarını yoğun bir şekilde devam ettiriyorlar.

İnanıyorum ki kongremiz bu birlik ve beraberlik içerisinde çok büyük hizmetlerin başlangıcı olacaktır. Çünkü Türk milletinin dünden daha fazla birlik ve beraberliğe sevgiye, dostluğa ihtiyacı vardır. İnanıyorum ki kongremiz bu birlik ve beraberlik içerisinde çok büyük hizmetlerin başlangıcı olacaktır. Çünkü Türk milletinin dünden daha fazla birlik ve beraberliğe sevgiye, dostluğa ihtiyacı vardır. Milliyetçi Hareket Partisi var oldukça hiç kimse bu ülkeyi bölemeyecek, Allah’ın izniyle böldürtmeyeceğiz. Ve yine Milliyetçi Hareket Partisi var oldukça hiç kimse bayrağımızı indiremeyecek, ezanlarımızı susturamayacaktır” dedi.

Tek liste ile gidilen seçimde Kürşat Yamaner 112 oy alarak yeniden merkez ilçe başkanlığına seçildi. Yaptığı konuşmada MHP’nin 'nin tek başına iktidar olacağını ifade eden Yamaner, “Türkiye'ye kefen biçmeye hazırlananlara buradan seslenmek ve uyarmak istiyorum. Türk milliyetçileri henüz son sözünü söylememiştir. Türk milliyetçileri ve tek siyasi temsilcisi olan Milliyetçi hareket bu hain emellere geçit vermeyecek.Türkiye 'nin milli varlığına ve birliğine kastetmek isteyenleri mutlaka hüsrana uğratacaktır"dedi.

Hiç yorum yok: