14 Mart 2012 Çarşamba

Kırklareli'nde kadın çiftçiler yarıştı

Faruk CEYLAN-Kırklareli’nde, "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi ve proje yarışmasında Kofçaz ilçesine Bağlı Ahlatlı Köyü'nden Hilmiye Ünlü birinci oldu.
Kırklareli Halk Eğitim salonunda yapılan yarışma öncesi bir konuşma yapan GıdaTarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi, Bakanlıkça kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen çalışmaların sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla yarışma düzenlediklerini söyledi.
8 kadın yarışmacının katıldığı yarışmada, Kofçaz ilçesine bağlı Ahlatlı Köyü'nden Hilmiye Ünlü, 15 sorunun 12'sine de doğru cevap vererek birinci oldu.

İkinci ve üçüncü yarışmacı arasında eşitlik bozulmayınca yarışmacılara altın sorular soruldu. Altın sorularda eşitliği bozmayınca iki ve üçüncülüğün belirlenmesi için kura çekimine gidildi. Kurada. Kuştepe köyünden Rabia Engin ikinci, Mutlu köyünden Sadiye Güz üçüncü oldu.  
Yarışmacılara Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İl Gıda Tarım  Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi ve İl Gıda Tarım  Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mehmet Özcan tarafından hediyeleir verildi.
Yarışmada birinciliği elde eden Hilmiye Ünlü 2 Mayısta Bursa'da yapılacak bölge finalinde Kırklareli’ni  temsil edecek.


Hiç yorum yok: