25 Mart 2013 Pazartesi

CHP'den gövde gösterisi

Kırklareli Günlüğü

Faruk Ceylan
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı 24.03.2013 Pazar günü bir kafede düzenlediği Dayanışma kahvaltısı ile gövde gösterisi yaptı. 
Yeşilyurt Gazetesi Dayanışma kahvaltısını iki köşe yazarı, üç muhabirle izledi. 
Dayanışma kahvaltısı, CHP Genel Başkan 0Yardımcısı Faik Öztırak, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Kırklareli Milletvekilleri M.Siyam Kesimoğlu ve  Turgut Dibek, Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Başkan Yardımcıları  Gülay Tülüş ve Ünal Başkur, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Alpulu Belediye Başkanı Ahmet Durgun, B.Mandıra Belediye Başkanı Şükrü Çölgeçen, Kaynarca Belediye Başkanı Seyit Uçar, İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık, Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç,  Edirne’nin genç İlçe Başkanı Avukat  Harika Türkay, CHP İlçe ve Belde Başkanları, geçmişte CHP İl Başkanlığı yapan eski Başkanları ve çok sayıda partiliyi bir araya getirdi.
 Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Vecdi Gündoğdu, Günün birlik ve beraberlik günü olduğuna dikkat çekerek, CHP’nin kalbinin Kırklareli olduğunu söyledi. Önlerinde zor bir sürecin olduğuna değinen Başkan Gündoğdu, “ Önümüzde zor bir süreç var ama bizler gerçek birer CHP’li gibi davranırsak bu süreç çok kolay olur” dedi. Kişisel çekişmeleri bir kenara bırakıp sadece CHP’li olma mantığı ile CHP için çalışılması gerektiğini vurguladı.  
CHP eski İl Başkanlarından Tuna Soykan, Muvaffak Ülgen, Recep Karaoğlu, İhsan Kazan’a plaket verildi. Yılmaz Şeşen,Selçuk Aladağ ve  Yılmaz Dingiloğlu’nun plaketlerini ise kendileri mazeretleri nedeniyle katılım gösteremediklerinden vekilleri tarafından teslim alındı. 
Milletvekili Turgut Dibek eski İl Başkanı İhsan Kazan’a plaketini verirken, “Bende eski bir İl Başkanıyım, 5 yıl şerefle İl Başkanlığı yaptım. Tüm eski İl Başkanlarımız zincirin birer halkasıdır” dedikten sonra yerine otururken, İl Başkanı tarafından yeniden sahneye davet edildi ve eski İl Başkanı olarak Milletvekili Turgut Dibek’e de plaketini Milletvekili M.Siyam Kesimoğlu takdim etti. Milletvekili Dibek kendisine plaket verilince şaşırdı ve “Benim için sürpriz oldu. Eski İl Başkanı olduğumu Bana plaket verilsin diye söylemedim.”diyerek espriyi patlattı.
Bir sürprizde CHP İl Yönetiminden geldi. İl yönetimi İl Başkanları Vecdi Gündoğdu’ya plaket sunarlarken, salon “İşte Başkan, işte örgüt” sloganlarıyla inledi. Başkan Gündoğdu’da  
“ Bu plaket benim için sürpriz oldu. Aslında gözümden kaçmaz ama iyi saklamışlar. İl Yönetimime bu sürprizlerinden dolayı candan teşekkür ederim” dedi. 
Toplantıda birlik ve beraberlik örneğini iyi bir şekilde ortaya koyan CHP’liler Hükümetin icraatlarını, ekonomik politikalarını eleştirirken, Bebek katili Apo ve PKK ile yapılan pazarlıkları ağır şekilde eleştirerek, Ülkenin uçuruma götürüldüğüne dikkat çektiler. 
Milletvekili Turgut Dibek, CHP’nin Genel seçim sonuçlarına göre 26 Belediyenin 25’inde birinci partiyken, 10 Belediyeliklerinin olduğunu,  CHP’nin 26 Belediyeden 25’ini alacak gücünün bulunduğunu ifade etti ve  Belediyelerin tümünün  alınması için startın verildiğini söyledi.
Gazetemiz yazarlarından Özkan Başaran’ın sorusu üzerine Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Belediye seçimleri ile ilginç bir iddiada bulunarak, CHP’nin Edirne ve Tekirdağ’da %60, Kırklareli’nde ise  % 65-68 arası oy alacağını söyledi. Milletvekili Gürkan ayaküstü bu konuşmayı Özkan Başaran’la paylaştığını ifade ederek,  kürsüden de açıkladı. 
 Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztırak, Terörist Başı ile Hükümetin Başının işbirliğinin ortada olduğunu, CHP’nin 6 okundan birinin Milliyetçilik olduğunu söyleyerek, “Biz Milliyetçiyiz, Ulusalcıyız, Atatürk Milliyetçisiyiz. Bundan da asla vazgeçmeyeceğiz. Ülkemizin Obama karşısında tak dediğinde takan, şak dediğinde bülbül gibi şakıyan bir Başbakanı var. Ülkemizin CHP’den başka çaresi ve umudu yoktur.”  Sözleri üzerine salondaki alkışlar Öztrak’ın sözlerini bir müddet kesmesine sebep oldu.  
Salonda en çok alkışı, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’in; “Bir Türk Kadını olmaktan, M.Kemal’in kurduğu partinin mensubu olmaktan, bir Lüleburgazlı  olmaktan gurur duyuyorum. CHP Ülkenin çimentosudur. Ülkemizi bölmek isteyenlerle, Bebek katilleriyle pazarlık yapanlarla mücadelemiz devam edecek ve Şehit kanlarıyla alınan Ülkemizi böldürtmeyeceğiz. Bu hesapları yapanlar, sizlere sesleniyorum. Geldiğiniz gibi gideceksiniz. 
AKP’nin bir sloganı vardı. “Hayaldi Gerçek oldu” Ne Trakya’da, Ne Ege’de, ne kuzeyde, ne güneyde, ne de doğuda hayalleriniz gerçek olmayacak. Hayaldi, hayal kalacak.” Cümleleri aldı. 
 Toplantı sonunda  Gazetemiz yazarı Başaran’ın Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’e  çok aktif bir parti yöneticisi olduğunu söyleyerek,  “CHP’nin başında Bayan bir Genel Başkanın olmasını herkes ister,  Sizde bir gün CHP’nin  Genel Başkanı olmayı  düşünüyor musunuz?”  Sorusu karşısında , Genel Sekreter Tamaylıgil bir an şaşkınlık yaşadı  ve ardından kahkahayı bastı ve  “Sayın Genel Başkanımız başımızdan eksik olmasın. Benim böyle bir düşüncem yok” dedi. Başaran’da “ O Zaman inşallah sizde kabinede Bakan olarak görev alırsınız” dedi.
Çok samimi ve duygusal anların yaşandığı Dayanışma kahvaltısında ki birlik ve kenetlenme bence CHP’nin rakiplerini korkutacak cinstendi. Anlaşılan o ki CHP Sadece Kırklareli’ni değil, gerçekten de 26 Belediyeyi hedef almış bir tabloyu ortaya koydu.

Hiç yorum yok: