16 Mart 2013 Cumartesi

“Vicdan felcine yakalanan insanların bu felçten kurtulmasının tek yolu Kur’an-ı Kerim’dir”



Kırklarelinin ilk müteahhitlerinden olan İsmet Yenigün kendi hayatında yaşadığı olaylardan yola çıkarak uzun yıllar yaptığı araştırmalar neticesinde Vicdan felci adlı manevi hastalığı bulduğunu, Vicdan Felcine sebep olan hadiseleri de Vicdan felci virüsü olarak adlandırıp,  Vicdan Felcinden kurtulmanın yollarını bulduğunu da iddia etti. İsmet Yenigün, Vicdan Felcine yakalanan insanların bu felçten kurtulmasının tek yolunun da Kuran-ı Kerim olduğunu söylüyor. 
Kendisini Vicdan Felci Mucidi olarak adlandıran İsmet Yenigün, Vicdan felcini şöyle tanımlıyor; Vicdan felci insan kalbinin manen felç olması ve işlevlerini tamamen kaybetmesidir ki, insanı mutsuzluğa hatta intihara kadar sürükleyen bir olgudur. Yapılan günahlar, hatalar ve inançsızlık sebebiyle ruh öyle büyük acı ve azap çeker ki, Allaha sığınmadıkça bu hastalıktan kurtulmak mümkün değildir.  Bir gün gelecek Akademisyenler, Üniversitede Vicdanoloji Anabilim Dalı adıyla bölümler oluşturulacak, manevi anlamda çağımızın vebası vicdan hastalıkları derinlemesine incelenecektir ve bu hastalığın tedavisinin tek ilacının Kuran-ı Kerim olduğunu kabul edeceklerdir.
Geçtiğimiz yıllarda Alman Der Spigel dergisine kapak olan haberde Kuran-ı Kerimin Dünyanın en etkili kitabı olduğu yayınlanmıştı. Gerçek şu ki, Müslüman olmayanlarda Kuran-Kerimin doğruluğunu ve etkisini Kapak haberi yaparak tüm Dünyaya duyuruyor ve kabul ediyorlar. Dünyada Müslüman olmayan milyonlarca insan Kuran-Kerimi inceledikten sonra Müslüman oluyorlar. Huzur ve saadeti Allaha inançta ve onun Kuran-ı Keriminde buluyorlar.
Bazı çevreler bana çatlak gözüyle baksalar da, Bilimle ilgili çevrelerden büyük taktir ve destek alıyorum. Yakın bir gelecekte Üniversitelerde Vicdanoloji Kürsüsü kurulacak ve insanlar çağımızın en büyük hastalığı Vicdan Felcinden kurtularak huzur bulacaklardır. 
Allaha inanmayan insanları incelerseniz büyük çoğunluğunun acımasız, hasis, bencil, huzursuz, bunalımlı insanlar olduğunu göreceksiniz. Geçek huzur ve Mutluluk Allah yoludur, Peygamberimiz Hz. Muhammed S.A.V. sünnetleridir, Yüce kitabımız Kuran-ı Kerimdir. Kalbi mühürlenmiş, yaptıkları kötülüklerden vicdan felcine uğramış insanların kurtuluşu Kuran-ı Kerimdedir. 
78 yaşındayım. Bir gözüm 2.25, diğer gözüm 2.75 derece bozuktu. Kuran okurken Nur suresi 35. Ayete denk geldim. Bu ayet zeytinyağından bahsediyordu. Bundan sonra 15 yıl düzenli olarak zeytinyağı kullanmaya başladım. Zeytinyağı kullanmaya başladıktan bir yıl sonra gözlerim daha iyi görmeye başladı, şu anda da göz derecem 1 numaranın altına düştü. Yakın gözlüğü kullanmadan çok küçük harf karakteriyle yazılmış cep kuran-ı kerimini okuyabiliyorum. Kuranda ki mucizeleri idrak edebilsek onu elimizden bırakmayız dedi.
İsmet Yenigün Vicdan felci hastalığına sebep olan virüsleri de şöyle sıraladı; Vicdan felci yapan virüsleri de açıklamak gerekirse sırasıyla; İnançsızlık, kin, kibir, haset, nifak, sorumsuzluk, cimrilik, gıybet, yalancılık, aşağılık duygusu, zulmetmek.  Bu virüsler insanların Vicdan felcine uğramasının en önemli sebepleridir. 
İsmet Yenigün çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü, Bilim çevrelerinden aldığı desteklerle daha geniş araştırmalar yapmaya başladığını söyleyerek, Vicdan Felciyle ilgili yakın bir zamanda bilimsel dayanaklarıyla daha geniş açıklamalar yapacağını söyledi. (Faruk Ceylan) 

Hiç yorum yok: