18 Mart 2013 Pazartesi

Ülkü Ocakları Başkanlığı 18 Mart Şehitler günü ve Çanakkale Zaferini anma günü için Dingiloğlu parkında


 Faruk Ceylan
Kırklareli Ülkü Ocakları Başkanı Osman Furkan Nalbantoğlu, MHP İl Başkanı Şaban Savaşan, MHP İlçe Başkanı Kürşad Yamaner ve Ülkücü gençler 17 Mart Pazar günü saat 13.30’da  18 Mart Şehitler günü ve Çanakkale Zaferini anma günü için Dingiloğlu parkında toplandı. Günün anlam ve önemi ile ilgili bir Basın açıklaması yapan Başkan Osman Furkan Nalnabantoğlu  açıklamasında şunları söyledi;
“Sol gökleri kaldıranın, donatarak dolduranın, ol deyince olduranın 99 adı ile.Bismillahirrahmanirrahim...
Bugün buraya Çanakkale Zaferinin 98. Yıl dönümünü anmak ve geçmişin anılarını kalbimizde dalgalandırmak amacı ile toplanmış bulunmaktayız.
O zamanki imanın ruhu, İslam’ın kudreti, Çanakkale'nin şanı ve şerefi varlığımızla bütünleşmekte, ruhumuza işlemektedir.                                                                    
Biliyor ve teyit ediyoruz ki, Çanakkale, elleri öpülesi bir neslin rengi kıpkırmızı olan inanç ve iman mürekkebiyle yazdığı fedakarlık zaferidir.
Ürkmeyen, çekinmeyen, korkmayan ve yenilmeyi aklına bile getirmeyen millet kudretinin uyanışı ve şahlanışıdır Çanakkale!
98 yıl önceki destan, adanmışlığın emperyal bileği bükmesi, kahramanlığın çelikten kuleleri eritmesi, inanmışlığın sömürge hevesini devirmesi ve azmin, işgali tepmesidir.
Çanakkale’den yükselen şuur, arşa ulaşan cesaret örneği hamdolsun ki tuzakları boşa çıkarmış, saldırıları püskürtmüş ve hesapları tümüyle bozarak geleceğimizi aydınlatmıştır.
Türk Milleti üzerine gelen yedi düveli, boğazına çöken düşman unsurlarını, kalbine hançer vurmak için pozisyon almış kirli emelleri, şehitliğe koşar adım giden evlatları sayesinde defetmiştir.           
Alayına gününü göstermiş, Çanakkale’nin geçilmezliğini, son yurdumuzun teslim alınamayacağını imrenilecek bir özveriyle ispatlamıştır.
Cephelerde millet fertleri yekvücut olmuş, kimse kimsenin mezhebiyle, yöresiyle, kökeniyle ve dünya görüşüyle ilgilenmemiş, üstelik bunları da merak etmemiştir. Bu itibar ile Çanakkale, farklılıkları teşvik ederek bizi birbirimizden koparmaya çalışan bölücü zihniyete ders olmalıdır!
Biz, "Taş kırılır, tunç erir Türklük ebedidir" diyen, "Benim ümidim Türk gençliğidir" diyen Bozkurt duruşlu Mustafa Kemal Atatürk'ün neferleriyiz.
Birliğin ve beraberliğin şehit kanlarıyla bestelenmiş ve gönüllere emanet edilmişliğin nağmesidir Çanakkale!
Kardeşliğin, kadirşinaslığın, kader ortaklığının ve bin yıllık İhlasın etle kemiğe bürünmüş halidir Çanakkale!
Ankara’lı Ali’nin, Trabzon’lu İdris’in, Afyon’lu Hacı" Mehmet’in, Diyarbakır’lı Hasan’ın, dır’lı Sinan’ın, Yozgat’lı Selim’in, Malatya’lı Yücel’in göz nuruyla, alın teriyle ve kefensiz bedeniyle bir araya gelip hiç düşünmeden tutuşturdukları zafer aşkı bağımsızlık meşalesidir Çanakkale!
Biz Onbaşı Seyid’in, Yüzbaşı Hakkı Beyin, Yarbay Hüseyin Avni’nin, Yahya Çavuşun, Bombacı Mehmed Çavuşun, Kınalı Hasan’ların torunlarıyız. İşte bunun içindir ki, Türkiye'nin yeni bir Çanakkale ruhuna ihtiyacı ve muhtaçlığı bulunmaktadır.
Yeniden silkelenmesine, derlenip toplanmasına, kutsalların etrafında buluşmasına, deyim yerindeyse iman tazelemesine acilen ihtiyaç vardır.
Unutmayınız ki, millet olarak üzerinde yaşadığımız coğrafyayı Malazgirt’le vatanlaştırdık, Çanakkale ile kilitledik ve milli mücadele ile sonsuza kadar mühürledik.
Milletimiz emin olsun ki, Ülkücü Gençlik, Türk tarihinin tüm haşmet ve heybetini varlığıyla, ruhuyla, sevgisiyle bütünleştirmiştir. Şehit kanlarıyla sulanmış vatan topraklarını bölmek isteyen herkes, karşısında Ülkücü Hareketin, Bozkurt misali dik duruşunu bulacaktır. Türk Bayrağını çekildiği gönderden indirmeye hiçbir kirli el cesaret edemeyecektir.
Doğudan batıya, kuzeyden güneye bu topraklara "Vatanım" diyen herkesin büyük bir aile olan Türk Milletini sahiplenmesi, yaşatması ve sonsuza kadar var etmek için üzerine düşeni yapması, şüphesiz, manevi ve ahlaki görevidir.
Çanakkale biziz! Türkiye Cumhuriyeti Devleti bizim adımız, kanımızdır. Adımıza leke getirmemeye kararlıyız. Devletimizi korumaya, milletimizi yüceltmeye ve hep birlikte dünyaya Türk-İslam mührünü vurmaya yeminliyiz!!
Bize kanlarıyla muhteşem bir miras bırakan kutlu ecdadımıza, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele kahramanlarına, Çanakkale’yi destanlaştıran muhterem şehitlerimize bir kez daha Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları nur dolsun, kabirleri cennet köşesi olsun ve Allah hepsinden razı olsun.
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!” 


Hiç yorum yok: