16 Eylül 2011 Cuma

KTSO Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş “Dereköy Sınır kapısının TIR Trafiğine açılmasının takipçisiyiz

Faruk Ceylan-İrfan Özeklioğlu-Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası  (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Dereköy  Sınır Kapısı'nın bir an önce TIR trafiğine açılmasının takipçisi olduklarını belirtti.
Çetintaş, Dereköy Sınırı Kapısı'nın daha işlevsel hale getirilmesi özlemini 30 yıldır yaşadıklarını söyledi.
Dereköy  Sınır Kapısı'ndan daha fazla yararlanmak için TIR trafiğine açılmasını olmazsa olmazlar arasında gördüğünü ifade eden Çetintaş, bunun için Kırklareli'den sınır kapısına kadar uzanan yolun yapımının tamamlandığını ve aynı şekilde Bulgaristan  tarafındaki yolun biran önce yapılmasını istediklerini ifade etti.
Gümrüğün TIR trafiğine açılmasının ön şartının Türkiya ve Bulgaristan tarafındaki gümrük yolunun yapılması olduğunu hatırlatan Çetintaş, "Türk tarafı olarak biz yolu bitirdik. Aynı şekilde Dereköy Sınır Kapısı karşısındaki Malkotırnova Sınır Kapısı ile Burgaz kenti arasındaki 77 kilometrelik yolun yapılmasını bekliyoruz. Yaptığımız girişimler sayesinde yolun Burgaz çıkışından gümrüğe doğru 22 kilometrelik kısmı tamamlandı. Bundan sonra bunun üzerine ne kadar yol yapılır bilmiyorum, ama bu sevindirici bir gelişme. Dileğimiz yolun biran önce tamamlanması" dedi.
Bulgaristan  tarafındaki yolun tamamlanmasından sonra Dereköy Sınır Kapısı'nın TIR trafiğine açılabileceğini anlatan Çetintaş,  sözlerine şöyle devam etti:
"Gümrük TIR trafiğine açıldıktan sonra gümrük sahamız Yap İşlet Devret
modeli ile yenilenecek.TOBB gümrük kapısını bir yıl gibi sürede yeniden inşa edebilecek. Dereköy Sınır Kapısı'nın bir an önce TIR trafiğine açılmasının takipçisiyiz. 30 yıldır herkes Dereköy  Sınır Kapısı'nın TIR trafiğine açılmasını bekliyor Dereköy Sınır kapısının TIR trafiğine açılmasıyla Bulgaristan'ın Burgaz ve Varna illeri, Romanya bölgesi ile Trakya arasında ithalat ve ihracatta rahatlama olacak. Karayolu ile ithalat ve ihracat yapanlar Dereköy Sınır Kapısını tercih edecektir” dedi.

Hiç yorum yok: