9 Eylül 2011 Cuma

Belediye Başkanından Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği açıklaması

Alper Ceylan-İrfan Özeklioğlu-Bu yıl 3.sü gerçekleştirilecek olan  Uluslararası Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği 30 Eylül – 03 Ekim 2011 tarihleri arasında Belediye Başkanlığı önderliğinde, Kırklareli Kent Konseyi Şenlik Komitesi tarafından organize edilecek.

            Geçtiğimiz iki yıldan farklı olarak bu yıl Anıt Kültür Park’ta gerçekleşecek etkinlikler kapsamında yöresel ürünlerin tanıtılması Standların kurulması, yerli üreticilerin ürünlerini sergiledikleri alanların dışında Panel, Resim Sergileri kurulacak ve Akşam Programlarında da Sanatçılar Kırklareli’lilerle  birlikte olacak.

Belediye Başkanı Cavit çağlayan Uluslararası Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği hakkında şunları söyledi;

“ Saygıdeğer hemşehrilerim, Bildiğiniz üzere Kırklareli’miz 80-100 yıl öncesine kadar bağcılık konusunda dünya çapında üzümleri bilinen ve üzüm ürünleri  satan bir kent olma özelliğini taşıyordu.
Zaman içinde özellikle son 48 yılda bu bağcılık maalesef ilerlememiş aksine mevcut olanla yetinerek, Bağlık alanlarımız tekrardan sürülerek buğday, ayçiçeği gibi tarım ürünlerine geri dönülmüştür.

            Son birkaç yıldır Kırklareli’nde amatörce başlasa da bağcılık yeniden canlanmakta bağ ekilen alanlar yeniden artmaktadır. Bu da bizler için sevindiricidir.

            Bağcılık denince aklımıza gelen Hardaliye’nin Kırklareli dışında da tanınmasına, üzüm üreticiliğinin tekrar eski yerini almasına katkı sağlamak üzere çıktığımız bu yolda; Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri’nin bundan sonra da niteliğinin artarak devam etmesini diliyor ve Kırklareli Kent Konseyi’ne bu konuda başarılar diliyorum.”


Hiç yorum yok: