19 Eylül 2011 Pazartesi

Kırklareli OSB Başkanı Çetintaş; “ Kırklareli’nde geçen yıl 75 milyon 500 bin dolarlık ihracat gerçekleşti “


Faruk Ceylan-
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Kırklareli’nde geçen yıl 75 milyon 500 bin dolarlık ihracat gerçekleştiğini, bu yıl ise 85 milyon dolarlık ihracat hedeflediklerini bildirdi.
Bu yılın ilk 8 ayında 57 milyon 292 bin dolarlık ihracat gerçekleştiğini vurgulayan Çetintaş, "Yıl sonuna kadar bu ihracat rakamları 85 milyon doları bulacaktır. Ülkemizde 2009 yılında yaşanan krizden etkilenen yatırımcılar yeniden toparlanarak, yatırımlarını hızla sürdürmektedir" dedi.

Kırklareli'nde ürettikleriyle ülke ekonomisine katkısı olan sektörler arasında cam sanayi, çimento, gıda, tarım ve tekstil sektörünü gösterebileceğini anlatan Çetintaş, Kırklareli  teşvik yasasında 1. bölge olmasına rağmen yine de iş çevrelerinin yatırımlarına cesaretle devam ettiklerini belirtti.
"Yatırımcılar şehrimize gelmekte nazlanıyordu. Bu dezavantaja rağmen son zamanlarda Kırklareli'nin, İstanbu
l'a yakınlığı ve sanayinin İstanbul  içinden çıkma çalışmaları, Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı'nın TIR trafiğine gelecekte açılacak olması, ilimizi yatırımcılar için daha cazip hale getirmiştir.
Kırklareli Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) 15 civarında sanayi kuruluşu üretim yapmakta. Bir bu kadarı da makine montajı ve inşaat aşamasında olup, yer tahsisi başvuruları da gözden geçirilmekte. Dereköy Sınır Kapısı'na ulaşımın sağlandığı duble yolun yapılması yatırımcıları ilimize çekmektedir.” Dedi.

Hiç yorum yok: