15 Eylül 2011 Perşembe

Kırklareli Valiliğinden 92.000 Euro’luk Sınır Ötesi İş Birliği Proje başarısı

Faruk Ceylan- Kırklareli Valiliği Avrupa birliği Sınır Ötesi İşbirliği Faaliyetlerinin İ.P.A. çerçeve programında 92.000 Euro’luk projeye imza attı. Proje Kırklareli Vali Yardımcısı  İsmail Gültekin’in yönetmenliğinde köylere hizmet götürme birliği adına 29 Haziranda imzalandı. İmzalanan projenin faaliyetlere başladığı öğrenildi.
Bu başarılı proje ile Sınır bölgeleri olan Kırklareli ve Bulgaristan Burgaz İlleri arasında ikili ilişkilere yeni bir boyut kazandırılacağı ifade edildi.
Proje kapsamında Bölge değerlerinin Tabiat ve Kültürel mirasın tercih edilir Turistik alanlara dönüştürülmesi hedeflenerek, bölge turizminin canlandırılması amaçlanıyor.  Kırklareli’nin sınır komşusu Bulgaristan’ın partnerliğinde   yürütülecek olan 12 aylık proje, ki bölge topraklarında, günümüze kadar gelen tabiat, kültür ve tarih zenginlikleri geniş kitlelere tanıtılacak ve bu bölgeler turizm alanlarına dönüştürülecek. Projenin bölge insanlarının sosyo-ekonomik kalkınmalarına katkı sağlanması da hedefleniyor.
Bulgaristan ile ortaklaşa yapılacak olan bu çalışmaların Yerel idarecileri, Sivil toplum kuruluşlarını, müze ve üniversiteleri de karşılıklı iş birliğine, müşterek çalışmaya sevk edeceği belirtildi.
yapılacak olan çalışmalarla sergiler,sempozyumlar,araştırmalar ile zenginleştirilecek olan faaliyetler,e Turizm acenteleri,hotel işletmecileri,yerel idareciler, lokantacılar, şirketlerin ve yatırımcıların geniş çapta katılmaları bekleniyor.  Projenin son aşamasında, Kırklareli ve Bulgaristan Burgaz bölgelerinin idari temsilcileri tarafından kalıcı ortaklık ve iş birliği için, memorandum imzalanacak.

Hiç yorum yok: