25 Eylül 2011 Pazar

Kırklar Fethiye’de korktu, sahasında yoktu

*Beypazarı Şeker farkı kaçırdı. 3-2

Faruk Ceylan-Adem Önder- Kırklarelispor farklı Fethiyespor yenilgisinden sonra Beypazarı Şekerspor’u yenerek geçen haftayı unutturma amacıyla  sahaya çıktı. Ancak sahada yürüyen bir Kırklarelispor, çok koşan bir Beypazarı vardı. Kaleci Serdar maçın 4.dakikasında sakatlanınca zorunlu  bir değişiklik gerçekleşti ve kaleyi Ali Şan devraldı. İlk dakikalardan itibaren koşan, sürekli gol arayan ve Kırklarelispor’a oyun oynatmayan taraf Beypazarı Şekerspor’du. Maçın ilk 20 dakikasında konuk ekip Kırklarelispor kalesinde net dört gol pozisyonuna girdi. Kalesinde adeta devleşen Ali Şan rakip forvete gol izni vermedi. 26. Dakikada Kırklarelispor gole çok yaklaştı. Hakan Güvençer ceza alanı dışından mükemmel vurdu, kaleci Önder aynı güzellikte topu parmaklarının ucuyla kornere göndererek  gole izin vermedi. Bu pozisyondan sonra Beypazarı Serkan, Sertaç,Selçuk,Recep ve Cem ile yüzde yüzlük pozisyonları gole çeviremedi. Bu pozisyonlarda Ali Şan mükemmel refleksleriyle Beypazarı forvetine saç baş yoldurdu.

Sayısız gol fırsatını cömetçe harcayan konuk ekip istediği golü 35. Dakikada buldu. Seyfettin orta alandan aldığı topla Kırklarelispor sol kanatından ceza alanına indi, sert vurdu ve bu pozisyona kadar farkı önleyen adam olan Ali Şan çaresizdi. Top Kırklarelispor fileleriyle buluştu. 0-1  golden sonra Kırklarelispor’un cılız atakları vardı. Beypazar’nın ise farkı arttırma çabası. İlk 45 dakika Seyfetin’in golü 0-1 sona erdi.
İkinci yarıda da oyunun kontrolü konuk ekipteydi. Beypazarı sık sık az adamla yakaladığı Kırklarelispor defansına zor anlar yaşattı. İsrarla farkı ikiye çıkarmaya çalışan Beypazarı forveti sahada basmadık yer bırakmıyordu. 49,54 ve 58. Dakikada üç net gol pozisyonu yakalayan Beypazarı forvetine Ali Şan geçit vermedi. Kırklarelispor’un ender ataklarından birinde (63.dakika) Murat ceza alanı içinde çok sert vurdu, Beypazarı defans oyuncusu Cem tıpkı bir kaleci gibi uçarak topun kaleye gitmesini  eliyle engelledi. Orta Hakem Sertan Bakan bu pozisyonu çarpma olarak değerlendirdi ve penaltı noktasını göstermedi. 65. Dakikada Murat’ın sert kafa vuruşu kaleci Önder’i geçti. Filelere giden topu Cem son anda kafayla çizgiden çıkardı. 68 ve 70. Dakikalarda gole yaklaşan taraf Beypazaı’ydı ama yine sahnede Ali Şan vardı. 72. Dakikada,  oyuna ikinci yarı dahil olan Hüseyin Kırklarelispor defansının ileriye çıkıp geri dönemediği pozisyonda topu kontra kaptığı gibi ceza alanına indi, düzgün bir vuruşla skoru 0-2’ye getiren golü kaydetti. 79. Dakikada  ikinci golün sahibi yine kontra atakta Ali Şan’la karşı karşıya kaldı. Ali Şan çıktı, pozisyonunu bozdu ve Beypazarı’nın bir golüne daha izin vermedi. 81. Dakikada sağ taraftan bindiren Beypazarı geri dönemeyen Kırklarelispor defansının bu zaafından yararlandı ve  Sertaç bomboş ceza alanına girdi, pasını Ali’ye verdi ve Ali rahat bir gol kaydına muvaffak olarak skoru 0-3’e taşıdı. 87. Dakikada Seyfettin sağ çaprazdan vurdu, doksana giden topu Ali Şan parmaklarının ucuyla kornere gönderdi. Beypazarı kornerden sonuç alamadı.
 Dakika 90’a  geldiğinde dördüncü hakem maça 5 dakika ilave edildiğini gösteren tabelayı kaldırdı. Bu dakikadan sonra Kırklarelispor forveti adeta uykudan uyandı, 90. Dakida rakip kaleye inen Murat, Serkan Turhan’a alda at şeklinde yaptığı ortada tecrübeli oyuncu Serkan Turhan topu Beypazarı filelerine gönderdi. 1-3.
Kırklarelispor 94. dakikada bir korner vuruşu kazandı. Kornerden gelen top Beypazarı defansından geri döndü, pozisyonu iyi takip eden Serkan Turhan Kırklarelispor adına ikinci golü kaydederek skoru ilan etti 2-3.
Kırklarelispor çok koşan  Beypazarı Şekerspor karşısında tarihi farktan kurtuldu. Son dakikalardaki Beypazarı’nın rehavetinden de olsa iki gol bularak biraz olsun prestişini kurtardı.
Kırklarelispor taraftarı 39 Gençlik doksan dakika hiç susmadı ve üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Takımın istenilen oyunu sergileyememesi üzerine taraftar, “Oley, oley,oley, Hakan Güençer, Kırklareli çocuğu, Hakan Güvençer.” Diye dakikalarca tezahürat yaptı. Belki de takımın umursuz ve ruhsuz oyununa tek Kırklareli’li futbolcu olan Hakan Güvençer’e destek vererek tepkilerini dile getirdi.

MAÇTAN NOTLAR:
Kırklarelispor –Beypazarı Şekerspor mücadelesinin yıldızı yediği üç gole rağmen kaleci Ali Şan’dı. Ali Şan yediği gollerden çok fazlasını kurtararak Kırklarelispor’u tarihi bir hezimetten kurtardı. Sahada ayakta kalan, üzerine düşen mücadeleyi sonuna kadar yapan üç futbolcu vardı. Kaleci Ali Şan, Hakan Güvençer ve Hasan Can…

Milli takım izleme komitesinde görevli eski Fenerbahçeli ve Milli futbolcu Abdullah Ercan’da tribündeydi. Kendisiyle devre arasında görüştük, Abdullah Ercan Kırklareli’ne ilk defa geldiğini,köftesini ve yoğurdunu çok beğendiğini söyledi. Kırklarelispor’un maddi sorunları olup olmadığını da soran Abdullah Ercan’a maddi sorunların çözümünde en büyük desteğin Vali Mustafa Yaman ve Belediye Başkanı Cavit Çağlayan olduğu ekibimizden Adem Önder tarafından anlatıldı. Abdullah Ercan 2.ligde kalıcı olmak için ciddi maddi destek gerektiğini de söyledi.

Eski Kırklarelispor futbolcularından Erbil’de tribündeydi. Sarıyerspor alt yapıda görevli Erbil, Kırklarelispor’lu futbolcuları izleyip not tutmaya geldiğini söyledi ama tutacak bir not bulamadığını da ifade etti. Erbil maç hakkında da, “ Bir Kırklareli’li olarak üzüldüm. 10 gollü   bitecek bir maçtı. Allah korudu, fark olmadı” dedi.

Maçtan sonra kendisiyle görüştüğümüz Bilgin Erdem ise çok üzgündü. “ Hakemin vermediği penaltı maçın kırılma noktasıydı. Gerçi takımım istenen oyunu da ortaya koyamadı. Ancak  lig uzun bir maraton. Bu maçları telafi edeceğiz” dedi.



KIRKLARELİSPOR
1. SERDAR NİŞANCI ?   (ALİ ŞAN Dk.4  **)
40. BERKAN ERGENE *  (SERKAN İŞ YAPAR Dk.54*)
7. İSHAK TOPÇU *   (SERKAN TURHAN Dk.54 ** )

http://www.tff.org/App_Themes/TFF_Default/Images/design/iconilk11.gifYedekler


SARI KARTLAR: Dk16. RECEP YILDIZ, Dk.58 TURGAY,Dk.63 HASAN CAN,Dk.68 SERKAN,Dk68 SELÇUK,DK90+1 ÖNDER

GOLLER: DK.35 SEYFETTİN.DK.72. HÜSEYİN,DK.81 ALİ,DK.90 SERKAN TURHAN. 90+4 SERKAN TURHAN





BEYPAZARI ŞEKERSPOR
42. ALİ TEMUR **
15. YAVUZ KOÇ  **  (ALİ Dk.74 ** )
8. TURGAY AN **
17. CEM DEMİR ***
25. EMRE TORUN **  (HÜSEYİN Dk.57 ** )
11. SEYFETTİN SERKAN AKIN ***  (DURMUŞ Dk.83 ?)

http://www.tff.org/App_Themes/TFF_Default/Images/design/iconilk11.gifYedekler







Hiç yorum yok: