29 Eylül 2011 Perşembe

Kırklareli Sanayi ve Ticaret Odası ile Bulgaristan Burgaz Endüstri ve Ticaret odası arasında ki proje 65 bin Avro’luk Bütçe ile yürütülecek.

Haber: Faruk Ceylan   Fotoğraflar: Gökhan Yeşil Kırklareli Sanayi ve Ticaret Odası (KTSO) ile  Bulgaristan  Burgaz Endüstri ve Ticaret Odası (ETO) arasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı çerçevesinde  imzalanan, "Türkiye Bulgaristan  sınır geçişi bölgesinde gıda ve meşrubat sektörünün teşvik edilmesi ve geliştirilmesi" protokolünün tanıtım toplantısı  Kırklareli Akkuş Kaya Otelde yapıldı.
KTSO Başkanı Ertuğrul Çetintaş bu tür projelerin ülkeler arası bağlantıları güçlendirdiğini söyledi.
Projenin gıda ve meşrubat üreticileri açısından önemli olduğunu  da belirten Çetintaş, Projenin amacının, sınırların iki tarafındaki iki komşu şehirde faaliyet gösteren, küçük ve orta ölçekli gıda ve meşrubat üreticileri arasında karşılıklı işbirliğini güçlendirmek. Bilgi ve tecrübe paylaşımlarında bulunmak ve ortaklık zeminleri hazırlayarak, iki komşu ülke firmalarının ticaret hacmini arttırmak olduğunu söyledi.  
Kırkjlareli Belediye Başkanı Cavit  Çağlayan da Kırklareli  Belediyesi'nin  Bulgaristan'daki bazı belediyelerle çalışmalar yaptığını belirterek,


Burgaz'ın hareketli bir kent olduğunu ve iki komşu  İl'deki odalar arasında yapılan ticari anlaşmaların sevindirici olduğunu  söyledi.
Burgaz Endüstri ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı  Bayan Vidka Velcheva da yapılan çalışmalardan çok memnun olduğunu ifade ederek, Belediye Başkanı Çağlayan’a ve KTSO Başkanı Çetintaş’a teşekkür etti. Bayan Velcheva amaçlarının daha fazla proje yapmak olduğunu da söyleyerek;
" Bizim kurumumuz ile  Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odasının beraberliği 15 yıl öncesine dayanmaktadır. Karşılıklı görüşmeler çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bizim esas amacımız AB paylarından daha fazla katkı almaktır. Bu beraber  KTSO ile birlikte yapılan  üçüncü  projemizdir. Ben  inanıyorum ki bütün odalarla, üyelerle, sektör temsilcileriyle birlikte   büyük işlere imza atacağız. Amacımız daha fazla proje yapmaktır. Birlikte yaptığımız projeleri yürütmektir. Bunu arzu ediyoruz.” dedi.
Proje Koordinatörü Emre Beji ise, "Türkiye-Bulgaristan  sınır geçişi bölgesinde gıda ve meşrubat sektörünün teşvik edilmesi ve geliştirilmesi" projesinin, 65 bin avro bütçe ile yürütüleceğini , bunun % 70’nin Bulgar tarafınca, %30’nunda Türk tarafınca kullanılacağını söyledi


Toplantının ilk ayağını  Bulgaristan Burgaz da  dokuz  gün önce yaptıklarını  söyleyen  Beji, "Sektörün rekabet gücünün arttırılması ve Türkiye-Bulgaristan  sınır geçişi bölgesinde, gıda ve meşrubat sektöründe faaliyet gösteren firmaların iş hacminin geliştirilmesinin desteklenmesidir. Bunun yanı sıra yeni ortaklıkların kurulması ve işbirliklerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır" dedi.
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası  Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon ve İletişim Bürosunun da   Karakaş Mahallesi Karakaş Bey Sokak Ticaret Odası Dükkanları No: 20 adresinde hafta içi, 13:30 – 17:30 saatleri arasında açık bulunduğu  belirtildi
.

Hiç yorum yok: