16 Mayıs 2011 Pazartesi

TARAFTAR ŞAMPİYONU GECE YARISINA KADAR BEKLEDİ

*Şampiyonluk kutlamaları maçın bitiş düdüğü (saat:17.00)  ile başladı sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü.
FARUK CEYLAN
ADEM ÖNDER
ALPER CEYLAN 
3.lig 2.gurupta şampiyon olarak 2.lige yükselen Kırklarelispor’un  Orhangazi ile Bursa’da oynadığı  maçın bitiş düdüğü ile Kırklareli’liler sokaklara döküldüler. Busa Valiliğinin aldığı kararla Bursa’ya gidemeyen Kırklareli taraftarı kalabalık bir gurupla  maçı Festival alanında radyodan dinlediler. Kırklarelispor maddi manevi her türlü sıkıntıya, şampiyon olmaması için yapılan entrikalara rağmen yüreği ile mücadele edip sezon başından sonuna kadar kopmadığı zirve yarışını şampiyon bitirmesi Kırklareli’lileri çılgın bir sevince boğdu. Bu sevinci anlatmakta kelimeler kifayetsiz kalırken anlatılmaz yaşanır bir aşk olan yeşil beyaz aşk mutlu sonla noktalandı. Küçük büyük herkes bu mutluluğu yaşamak, kutlamak için sokaklardaydı.

Herkes Kırklarelispor’un Bursa’dan biran evvel gelmesini istiyor, şampiyon takımlarını bağrına basabilmeyi heyecanla bekliyordu. Bu heyecanlı bekleyiş gece yarısına kadar sürdü. Kırklareli’liler şampiyonluk şarkıları söyleyerek, oynayarak  sıkılmadan takımlarını saat  01.30’a kadar bekledi.

 Vilayet meydanına ilk gelen Başkan Volkan Can oldu. Kırklareli’liler onu sevgiyle ve tazahüratlarla karşıladı.  Futbolcuları getiren otobüs geldiğinde Vilayet meydanı  karnaval alanına  döndü. Yer yeşil, gök beyaz oldu. Meşaleler, ortalığı yıkıp geçen tezahüratlarla karşılandı Şampiyon. Futbolcular  ve yöneticiler otobüsten  indiğinde taraftarla tarifi mümkün olmayan bir kucaklaşma oldu. İnsanlar sevinç göz yaşlarına dur diyemiyor, herkes Başkana, yöneticilere ve futbolculara sarılabilmek için adeta bir birlerini eziyorlardı. Müthiş duygusal anlar yaşanıp herkes kucaklaştıktan sonra, 
39 gençlikten Fevzi ve arkadaşları forma satmak için meydana gelen bir  tır’ın üzerine çıktılar, aşağıdakilerle birlikte karşılıklı  yeşil beyaz, şampiyon kırklar sloganları attılar.
 Davul ve zurnalarla herkes oynuyor, doyasıya şampiyonluğu kutluyorlardı. Futbolcularla taraftarın davul zurna eşliğindeki oyunları görülmeye değer güzellikteydi. Taraftar ile şampiyonun bütünleşmesi ve çılgınca eğlenmeleri  sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü.
Saat 17.00’den 01.30’a kadar şampiyonu bekleyen, sabaha kadar da doyasıya zıplayan, dans eden ve doyasıya şampiyonluğu kutlayan  Kırklareli halkı mutlu yorgunlukla evlerinin yolunu tuttular.

Hiç yorum yok: