31 Mayıs 2011 Salı

KIRKLARELİ GÜNLÜĞÜ



huzur kenti kırklareli'nin huzuru kaçıyor
Faruk Ceylan
21 yaşındaki Üniversite öğrencisi Büşra Ceylan'ın, arkadaşlık teklifini kabul etmeyen plotonik aşığı Hasan Akbulut tarafından polisevi arka sokağında bıçaklanarak öldürülmesi Kırklareli'nde derin üzüntü ile birlikte büyük endişe yaratmıştı.
Bu elim olayın ardından 17 yaşındaki bir genç markette alış veriş ederken çarptığı 21 yaşındaki bir gencin, "Sen bana nasıl omuz atarsın" diyerek 17 yaşındaki genci bacağından bıçaklaması olayı meydana gelmiş, bir kaç gün sonra da, arkadaşlık ettikten sonra kendisini terk eden erkek arkadaşı tarafından ailesini ve kendisini öldüreceğini söyleyerek tehtid ettiği üniversiteli kızın şikayeti üzerine, tehtid eden genç , polis tarafından göz altına alınmıştı.
Ard arda gelen olaylar karşısında Emniyet'in,katil Hasan Akbulut'u yakalaması,bıçaklama ve tehtid olaylarında da zanlıları yakalayarak göz altına almış olmalarına rağmen Bu tür olayları yaşamaya alışık olmayan Kırklarelin'de tedirginlik hakim olmaya başladı.
Geçtiğimiz hafta saat 23.45'te sanayi sitesi karşısında ki evimin altında bulunan Çınar büfe sahibi Şener Tezer'in iş yeri önünde sohbet ediyoruz, sohbetimizi bir bayan çığlığı böldü. Çığlığın geldiği yöne baktığımızda yerde 20'li yaşlarda yuvarlanan bir kız,kızın üzerine çullanmış 25 yaşlarında bir erkek. Bize 50-60 metre mesafedeler. Büfe sahibi Şencan Tezer'le birlikte olayın olduğu yere doğru koşmaya başladık. Bizi fark eden saldırgan sanayi sitesine doğru kaçmaya başladı, bizde ardından kovalamaya. Saldırgan kovalamacada sanayi sitesinin karanlık olmasındanada faydalanarak izini kaybettirdi.
Saldırıya uğrayan genç kızı Çınar büfenin önüne götürdük. Genç kız Üniversitede okuduğunu, babasının işten çıkarıldığını, okul masraflarını karşılamak için de akşamları bir kafede çalıştığını, saldırıya uğrayarak elle tacize uğradığını söyledi.
Emniyeti aradık. Görevli polis ekipleri hemen olay yerine intikal ettiler. Kendilerine saldırganın eşgalini verdik. Saldırıya uğrayan genç kızı ifade almak üzere karakola götürdüler.
Bu olay vukuu bulduğunda sanayi sitesindeki yol boş ve ıssız değildi. Apartmanların balkonlarında oturan insanlar vardı. Az ileride açık bir büfe ve önünde insanlar. Böyle bir ortamda saldırganın yolda yürüyen bir genç kıza saldırma ve onu taciz etme cesaretini nereden bulduğunu anlamak mümkün değil bence...
Sonra nemi oldu? Polis ekiplerinin verdiğimiz eşgale göre tacizci saldırganı yakaladığını öğrendim.
Olayda hassasiyetlerinden ve saldırganı anında yakalamalarından dolayı Kırklareli Emniyet mensubu polislere taktir ve teşşekkürlerimi sunarım. Sağ olsunlar, var olsunlar.
Kırklareli Emniyetinin arda arda gelen bu olaylarla huzur kenti Kırklareli'nin huzurunu bozanlara fırsat vermeyeceğine inanıyor, Kentimizde istenmeyen bu olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum.

Hiç yorum yok: